EXCLUSIV! Personaj cheie din dosarul „REȚEAUA MORȚII” a recunoscut faptele! Ce PEDEAPSĂ PROPUN PROCURORII pentru „mâna dreaptă” a medicului Mariana Găvănescu


Fosta asistentă șefă a Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, Simona Crețu, acuzată de comiterea a 30 de infracțiuni de înșelăciune și 89 de fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) care a instrumentat cazul, pusă în fața probelor indubitabile strânse de oamenii legii în decurs de câțiva ani de când personalul medical din ”Rețeaua Morții” a fost monitorizat pas cu pas.
Procurorii au propus judecătorilor gorjeni condamnarea fostei asistente șefe la o pedeapsă cu suspendare și achitarea unei sume ce reprezintă contravaloarea a 200 de zile de amendă, după ce Simona Crețu a plătit banii cu care firma sa de îngrijiri medicale a prejudiciat Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Fosta asistentă șefă de la Oncologie, acord de recunoaștere cu procurorii

Magistrații Judecătoriei Tg-Jiu pot pronunța, la începutul lunii viitoare, o primă soluție în dosarul ”Rețeaua Morții” în care sunt cercetate penal mai multe cadre medicale, alături de fosta șefă a Secției Oncologie a SJU Tg-Jiu, Mariana Găvănescu, cea care a creat o adevărată rețea infracțională prin care direcționa banii alocați pentru medicația, calmantele și tratamentul la domiciliu al bolnavilor de cancer spre firmele pe care le controla prin intermediul unor persoane interpuse.

Fosta asistentă șefă, Simona Crețu, mâna dreaptă a medicului Mariana Găvănescu, a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, iar aceștia au disjuns cauza în privința infracțiunilor comise de fosta asistentă șefă și au solicitat Judecătoriei Tg-Jiu condamnarea acesteia la pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și 200 de zile de amendă pentru faptele de fals, aceasta urmând să plătească suma de 20.000 de lei.
CJAS Gorj s-a constituit parte civilă, deși fosta asistentă șefă a achitat, pe 12 decembrie anul trecut, prejudiciul reținut în sarcina firmei Paliativ Med SRL în sumă de 87.747 lei, instituția solicitând dobânzi și penalități până la 112.000 de lei.
Paliativ Med SRL, firma al cărei asociat unic și administrator era Simona Crețu, a decontat la CJAS Gorj, în perioada mai 2009 – septembrie 2016, 8.179 de zile de îngrijiri medicale la domiciliu efectuate pentru 167 de pacienți, în valoare de 473.000 de lei. Procurorii au dovezi că în perioada septembrie 2011 – septembrie 2016, atunci când rețeaua infracțională a fost destructurată, doar pe firma Paliativ Med, controlată de medicul Mariana Găvănescu, prin intermediul persoanei interpuse Simona Crețu, au fost decontate, ilegal, 1.719 zile de îngrijiri medicale la domiciliu pentru 62 de pacienți bolnavi de cancer, suma încasată în mod fraudulos fiind de 87.000 de lei.
Fosta asistentă șefă a fost cercetată și acuzată de comiterea a 30 de infracțiuni de înșelăciune și 89 de fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Amănunte INCREDIBILE

Dosarul ”Rețeaua Morții” are 19 volume și este unul dintre cele mai complexe dosare care are ca obiect fraudarea bugetului de sănătate din Gorj, prin prisma mecanismelor infracționale și numărului mare de persoane din domeniul medical implicate. În episodul următor al serialului ”Rețeaua Morții”, vom dezvălui de unde a plecat această anchetă de amploare, ce a însemnat colaborarea justiției cu SRI în acest caz și, mai ales, vom prezenta o serie de interceptări din acest dosar pentru a observa cum funcționa mecanismul infracțional și cum erau terorizate cadrele medicale de Mariana Găvănescu pentru a produce acte prin care aceasta să direcționeze sume de bani către cele două firme pe care le controla, cum au fost cooptați în rețeaua infracțională distribuitorii de medicamente și cum bolnavii de cancer în stadiul terminal erau lăsați fără medicamente vitale.

Ancheta continuă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiţie continuă cercetările în privința medicului Mariana Găvănescu și a soțului acesteia Victor Găvănescu, precum și a altor cadre medicale printre care medicul Iuliana Fometescu și asistenta medicală Lelia Vienescu.
Din probele administrate, anchetatorii au descoperit că, în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului CJAS Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial, fiind creat un prejudiciu de peste 400.000 de lei.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

2 comentarii

  1. Proiect B garantat iti aduce bani!Succes imens la Hollywood!Incepe rapid si castiga bani!
    Urgent spre Hollywood!Avem o dorinta: Hollywood!Hollywood are nevoie de un subiect nou de film!
    Un subiect de film care iti aduce bani!Un film bun la Hollywood! Vrei sa castigi bani?Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani!
    Implica-te si tu! Noi mergem spre Hollywood!Detalii la adresa de email: cita_ct69@yahoo.com

  2. Oferta de succes: castiguri part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:cita_ct69@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.