EXCLUSIV! Proxenetul Bejinaru, legături cu oameni politici, persoane publice influente şi şefi din minerit

bejinaru-2

Celebrul proxenet motrean Aristică Benoni Bejinaru şi complicii săi au fost trimişi în judecată recent de către procurorii Biroului Teritorial Tg-Jiu al DIICOT, pentru infracţiuni grave cum ar fi trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi complicitate la aceste fapte reprobabile.
Rechizitoriul întocmit în caz şi prezentat în exclusivitate de către Gorj Domino, scoate la iveală detalii spumoase din acest caz, dar şi informaţii îngrijorătoare cu privire la uşurinţa cu care Bejinaru a cumpărat bunăvoinţa şefilor de la UMC Roşiuţa, a fost protejat de organe de cercetare şi susţinut de oameni politici.
Din acest dosar s-a mai disjuns încă unul care-i vizează şi pe cei care au comis abuz în serviciu de dragul lăcătuşului plasator de prostituate.

bejinaru

„Cine munceşte, ori îi prost, ori nu gândeşte”

Bejinaru, Casian Muja Bejat, ambii aflaţi în arest, şi Delia Georgeta Stoiceanu, o femeie ce i-a ajutat în racolarea tinerelor dispuse să se prostitueze, au fost trimişi în judecată în urmă cu doar câteva zile de către procurorii Biroului Teritorial Târgu-Jiu al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Conform actului de inculpare, buba s-a spart în ianuarie 2013, când poliţia judiciară a fost sesizată prin două denunţuri că, pe raza oraşului Motru, se face trafic de carne vie, iar câteva luni mai târziu, o minoră a depus o plângere referitoare la faptul că a fost victima traficului de persoane. În ambele cazuri, Aristică Bejinaru era protagonist, având ca ajutoare mai mulţi complici.
Angajat ca lăcătuş la UMC Roşiuţa, Bejinaru avea deja vechime în muncă în fapte de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de minori, ocupându-se de aşa ceva în perioada 2009-2014. În actul de sesizare a instanţei se precizează că avea deja o dispoziţie obsesivă în a aborda un număr cât mai mare de fete, preponderent minore, pe care să le corupă, sau să le urmărească anumite deviaţii comportamentale, probleme materiale ori familiale, situaţii şcolare precare, carenţe pe care le specula pentru a-şi satisface interesele.
În timp ce Bejinaru se perfecţiona în ale prostituţiei, Cariera Roşiuţa îi plătea lunar un salariu satisfăcător, fiind pontat în fiecare zi ca şi prezent la locul de muncă. Acest lucru a durat ani de zile, iar lăcătuşul era mândru de ceea ce reprezenta, lucru ce reiese din interceptările aflate la dosar: „Băi băiatule, păi eu am terminat o facultate, mă… Puteam să fiu şeful lui dacă vream şi împingeam nişte bani. Mă înţelegi? Da mie nu-mi place că…dă-i lui o sută de euro…sau două sute, le iau prin vânt aşa…ştii? Şi fără să mă stresez să stau pe acolo, să mă plouă, să mă ningă…ştii? Şi să am proşti în subordine, dacă vroiam. Îi bine aşa subţire să te vezi puţin la faţă. Ai văzut vreun om bogat din muncă… te întreb? Păi munca e nevoia sărăciei. Cine munceşte, ori îi prost, ori nu gândeşte.”

Proxenetul, favoritul politicienilor

Lui Aristică Bejinaru îi dădea mâna să facă filozofie ieftină la telefon pentru că relaţiile pe care şi le crease, contra cost, se înţelege, îi ofereau fără probleme certitudinea locului de muncă şi toate facilităţile care decurg din statutul de salariat la stat.
Conform rechizitoriului, ca şi angajat al UMC Roşiuţa pe postul de lăcătuş mecanic, a fost programat, ani de zile, în mod constant, numai pentru schimbul 1. A fost trecut succesiv de la o formaţie de lucru la alta, a făcut intervenţii directe şi intermediare, neprincipiale, asupra şefilor ierarhici superiori şi a avut legături ori influenţe prin persoane publice, inclusiv din rândul oamenilor politici. În acelaşi act oficial se spune că proxenetul a avut o legătură constantă şi de importanţă majoră cu şefii pe linie directă de muncă, pornind de la conducătorii de formaţii de lucru, şefi de secţie, şefi adjuncţi de secţie şi chiar şefi de carieră, cu care s-a întâlnit în mod conspirativ. Practic, procurorul spune în mod elegant că un muncitor din carieră, proxenet cu normă întreagă ani de zile, a cumpărat persoane sus puse şi influente pentru a se asigura că nu-şi pierde locul de muncă şi că are parte de protecţie.
Magistratul care a avut în lucru acest dosar a considerat că, având în vedere ilegalităţile comise în cadrul carierei pentru pontarea fictivă a lui Aristică Bejinaru, e nevoie ca cercetările să continue într-un nou dosar privitor la abuz în serviciu şi fals, care să se disjungă din această cauză.

„Eu sunt finuţ, dar le iau şi TVA-ul şi accizele”

În timp ce se îmbogăţea plasând prostituate atât în ţară, cât şi în străinătate, Bejinaru era slobod la gură şi se dădea mare în faţa amicilor la telefon, ceea ce a înlesnit organelor de cercetare strângerea de dovezi împotriva sa. În dosar există interceptări în care proxenetul vorbeşte inclusiv despre modul în care tratează fetele: „Bă Adiţă, eu sunt finuţ…da eu le iau şi TVA-ul …şi accizele. (…) Păi se uită numai să te mănânce. Păi, mănâncă la tine ca la molie. Te ia de prost, ştii? Prima dată e bine să pozezi în prost, în băiat gentil, da’ după aia îi spui – vezi că avem de lucru. Păi ce ne bagabonţirăm, mă trecuşi la golani? Mai important e să prindă încredere în tine, ştii?”
Pe aceste principii, Bejinaru a racolat o mulţime de tinere, mai ales din cadrul Colegiului Tehnic Motru, unde îl avea ca amic pe profesorul Gheorghe Papuc, client al fetelor, acum martor în dosar. Când fetele nu erau de acord cu modul în care sunt tratate, Bejinaru le ameninţa şi intimida, multe dintre acestea fiind efectiv terorizate. Pentru a le căpăta iniţial încrederea, el le promitea ajutor la promovarea examenelor de la şcoală, sau le oferea sprijin financiar şi material pentru a le face dependente. Pe multe dintre ele le-a escrocat şi sentimental.

Bejinaru, avertizat că este cercetat penal

În momentul în care acţiunile lui Aristică Bejinaru şi ale complicilor săi au devenit temă de dosar penal, acesta a fost atenţionat că se află în raza organelor de cercetare, avertismentul neputând veni decât din rândul acestora, ceea ce înseamnă că fetele proxenetului aveau clienţi… diverşi, care au încercat să-l protejeze pe lăcătuş în faţa legii. Imediat, acesta şi-a luat măsuri de precauţie şi n-a mai comunicat atât de mult pe numerele vechi de telefon pe care le avea, a cumpărat alte cartele telefonice şi a preferat să-şi coordoneze activitatea prin intermediul internetului, pe Facebook sau messenger, considerând că ceea ce face nu poate fi surprins în timp real. A început să fie mai prevăzător şi cu privire la fetele minore, pentru că deja una dintre acestea depusese plângere împotriva sa, lucru despre care fusese deja informat, însă nu s-a lăsat de vechile sale metehne, până în momentul în care a fost prins în flagrant şi, de luni bune, stă alături de Muja Casian, în arest, conturându-se, nu peste mult timp, o condamnare.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: