Executarea silită pusă de CEO asupra conturilor Primăriei, suspendată provizoriu!


Primăria Alunul a anunțat joi că executarea silită impusă de Complexul Energetic Oltenia, în decembrie, asupra conturilor instituției publice a fost ridicata de o instanță a Judecătoriei Horezu. Nu înainte ca din contul primăriei să fie retrași 800.000 de lei.

În ultimele zile ale anului trecut, Primăria Alunu s-a trezit cu conturile blocate, ca urmare a unei executări silite. Primăria a ajuns în imposibilitatea de a mai plăti, la timp, salarii și chiar banii pentru însoțitorii cu handicap. „Judecătoria Horezu a admis cererea prin care Comuna Alunu a cerut suspendarea provizorie de sechestru asupra conturilor instituita în data de 28-12-2018, de către CEO-SNLO Tg-Jiu până la recuperarea sumei de 39 de miliarde vechi, bani ce trebuie restituiți de primărie în urma sentinței emise de ÎCCJ”, a transmis primarul localității. Acesta a anunțat totodată și însoțitorii persoanelor cu handicap că începand de vineri, le vor intra și banii pe salariile restante pe luna februarie 2019! În ce privește banii pe concediul de odihnă aferent anului 2018 acestia vor fi plătiti ,,de îndată ce se va aproba bugetul la nivel de UAT”.

Șeful administrației locale a mai rugat însoțitorii persoanelor cu handicap ,,care au avut de suferit din lipsa neachitării la timp a salariilor” să înțeleagă că acest disconfort creat a fost cauzat de blocarea conturilor și a plății sumei din cont a 8 miliarde de lei către CE Oltenia.
În urmă cu câţiva ani, primăria a perceput Complexului Energetic Oltenia, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei, o taxă de excavare de 3,7 milioane de lei. CEO a achitat-o, iar ulterior a contestat-o. Pe fond, două instanţe, respectiv Tribunalul Vâlcea şi Curtea de Apel Piteşti, au dat câştig de cauză Primăriei Alunu. Mai târziu, însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie în favoarea CEO.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.