miercuri , 18 septembrie 2019 - 20:45

Exercițiu de simulare! Pompierii, în alertă la o firmă din Târgu-Jiu


Pompierii gorjeni au fost, joi, în alertă. Salvatorii au avut misiunea de a stinge un incendiu izbucnit la o firmă de confecții metalice din Târgu-Jiu. Din fericire, totul a fost un exercițiu de simulare a unui incendiu, cu scopul de a antrena angajații și salvatorii pentru cazuri reale. Potrivit scenariului, mai multe persoane ar fi avut nevoie de ajutor. „Dacă suntem pregătiți, suntem protejați! Acum câteva săptămâni, reprezentanții SC IREM SpA SIRACUSA – Atelierul Central Târgu-Jiu, ne-au solicitat pentru organizarea unui exercițiu în care să verificăm modul de comportare al angajaţilor într-o situație de urgență generată de un incendiu la această instituție. Prin urmare, joi am fost acolo și, spre surprinderea noastră, am găsit niște oameni foarte pregătiți în domeniul situațiilor de urgență, oameni care au tratat exercițiul ca pe o situație reală, care și-au îmbrăcat foarte bine rolurile și care ne-au demonstrat că au capacitatea de a gestiona o situație de urgență.
Incendiul simulat a generat și presupuse victime care au fost evacuate și cărora angajații foarte bine pregătiți le-au acordat primul ajutor. După intervenţia primară a angajaţilor au intrat în scenă echipajele noastre care au gestionat situaţia până la final. Am analizat obiectiv acest exerciţiu şi am încercat să purtăm discuţii constructive cu aceşti oameni care ne-au demostrat că sunt pregătiţi, că sunt responsabili şi că ştiu ce au de făcut în cazul unei situaţii reale. Totodată le-am prezentat atât regulile de acordare a primului ajutor calificat, cât şi modul de utilizare a stigătoarelor. Trebuie să-i felicităm pe acești oameni, trebuie să felicităm conducerea acestei unități și trebuie să le mulțumim că au conștientizat riscurile la care se expun și că au pus accent pe pregătirea în domeniul situațiilor de urgență”, au precizat reprezentanții ISU Gorj.
loading...
Loading...

Citește și

Centrul de permanență uman aflat în litigiu, oferit gratuit de primar unei firme aflate pe pierdere!

Primarul de Albeni, Ionuț Stan, a întrunit Consiliul Local pentru 20 septembrie pentru a aproba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: