Exploatări cu găuri, în carierele CEO! Cărbunele scormonit de un singur excavator


Cărbunele se exploatează haotic la carierele CE Oltenia, în lipsa extinderilor de perimetru, trecute doar pe hârtie dar neregăsite în situația de fapt a unităților miniere. O demonstrează salariații cu fotografii relevante care arată că excavatoarele blocate fac gropi în stratul de cărbune, în lipsa spațiului necesar pentru o exploatație corectă a stratului de lignit. Utilajele se întorc pe loc și fac lungiri ale benzilor, zilnic, pe șapte-opt tronsoane, dând de muncă ripătorilor și vulcanizatorilor, care nu au materialele necesare vulcanizărilor, împrumutând seturi de vulcanizare de la o unitate la alta.

În carierele CEO există o continuă goană după cărbune, care impune o neglijență crasă în privința respectării normelor de producție, securității muncii și protejării patrimoniului companiei. Pentru că, lignitul este vândut chiar înainte de a fi extras, în cariere există o tensiune continuă pentru obținerea cotelor impuse de administrație. Echipe de muncitori sunt mutate dintr-un loc în altul în timpul programului, pentru a grăbi procesul deficitar de producție și desele urgențe apărute la utilaje.
Exacavatoarele, potrivit minerilor, nu își urmează treaba și coboară prea mult după cărbune, lăsând un strat deasupra de care utiajul de agață, ori care se surpă, înregistrându-se nenumărate incidente când bulgării mari de cărbune sau steril au intrat peste exacavatoriști în cabine, distrugându-le geamurile utilajelor și punându-le viața în pericol.

Cărbune, aruncat ca și steril

O parte din cărbune se pierde, de asemenea, în baza acestui proces de producție deficitar, fiind aruncat în halda de steril pentru că utilajul preia un volum prea mare de cărbune, iar o parte rămâne la vatră. Acesta ajunge să fie curățat împreună cu sterilul și aruncat în haldă.
În concluzie, procesul de producție în mineritul CEO nu se face conform normelor de exploatare, ci doar la normă, în dorința disperată a conducerii carierelor de a realiza indicatorii ceruți de administrație.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.