EXPLOZIV!!! Cărăușul lui Văcaru. Afaceristul Bebe Vrăjeală, din arest, direct în bătătura prefectului

colaj

Avantajele conferite de poziția de prefect, influența căpătată din acea postură și aranjamentele politice de la Gorj au cântărit mai mult decât postul pe care-l avea rezervat la București în ANRP. Sau altceva l-a tras spre casă pe fostul prefect, Alin Vasile Văcaru?
În vremea în care instituțiile statului îi dădeau zilnic raportul, prefectul având acces, după cum se știe, și la informații clasificate, Văcaru era vizitat acasă de un afacerist eliberat de numai două zile din ”Beciul Domnesc”, după ce fusese reținut pentru 24 de ore, într-unul din dosarele penale ale fostului primar Păsărin. Probabil, dacă dosarul era instrumentat de poliția gorjeană, și nu de procurorii doljeni, ”Bebe Vrăjeală”, prietenul prefectului, nu ar fi ajuns nici un minut în arest, iar fostul șef al instituției era în stare să-i ceară scuze lui Văcaru că l-a deranjat pe afacerist, așa cum a făcut-o atunci când ”rutieriștii” i-au oprit în trafic consoarta și șoferul jupânului de la prefectură.

Cadou de 45.000 de euro

Vacaru-prefect

Deși poate fi comparată cu o căzătură în abis, de la înălțimea funcției de prefect într-un post obscur de inspector la AJOFM, nu e un pas înapoi în cariera lui Văcaru. Putea fi și mai rău, adică traseul său profesional îl putea readuce în sala de cazinou, dar pe același principiu al transferurilor de sinecure, în interes de serviciu, bineînțeles, ”profesionistul” Văcaru a renunțat fotoliul de consilier în ANRP, folosit doar ca trambulină spre Prefectura Gorj, pentru statutul de funcționar la ”Șomaj”.
Norocul pare că i-a surâs tot timpul lui Văcaru și, după ce partidul l-a descoperit printre tinerii ”cu potențial”, l-a promovat în funcții importante, la Agenția Județeană de Prestații Sociale, unde abia a reușit să intre, din a treia încercare, fiind lăsat în cele din urmă să candideze singur, iar mai apoi director adjunct la Minprest Serv SA. Dar cel mai important moment în care PSD a pus umărul la propulsarea lui Văcaru a fost la începutul lunii ianuarie 2014, când colegii săi din gașca ”lupilor tineri” i-au preparat un concurs la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) ca acesta să devină funcționar public, deci numai bun de prefect. După exact două săptămâni de când i se făcuse loc în postul de consilier principal, pe 22 ianuarie 2014, Văcaru a fost uns în cea mai înaltă poziție administrativă la nivel de județ, iar locul de la ANRP i-a fost pus la naftalină. După 25 de luni, Văcaru a fost demis din poziția de prefect de Gorj și, în mod firesc, urma să-și reia postul din ANRP. Numai că, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj avea nevoie de un profesionist așa că, nu l-a căutat prea mult pentru că-l găsise deja, a solicitat transferul lui Alin Văcaru, în interesul serviciului pe funcția de inspector. Oricum, e clar,  nimeni nu-și mai putea permite să riște un concurs pentru că trebuia pus, din nou, în mișcare un întreg mecanism pentru a-i face loc fostului prefect.
Dar nu numai în politică a fost sprijinit Văcaru, ci și în viață, iar cel mai important ajutor a venit de la soacră. Potrivit declarației de avere depusă la începutul acestei săptămâni, din noua postură aceea de angajat al AJOFM, Văcaru a primit de la soacra sa, în cursul anului trecut, suma de 45.300 de euro.

CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI
CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI

Din arest, în bătătura prefectului

Atunci când PSD nu se afla la guvernare, Alin Văcaru a avut prieteni în mediul privat, fiind angajat, o vreme, ca inginer la firma Elimastro SRL a consăteanului său, Narcis Petre Remetea. Societatea a fost alimentată intens cu contracte de la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, în perioada cât Văcaru sau colegul său de partid, Claudiu Teodorescu, au condus consiliul de administrație al unității medicale. Ulterior, cât timp Văcaru era în fotoliul de prefect, Elimastro SRL a câștigat alte lucrări la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu și la Serviciul de Ambulanță Gorj.
Un alt afacerist apropiat lui Văcaru este Vasile Cioată, patronul firmei Rich Trust SRL Bâlteni. ”Bebe Vrăjeală”, așa cum mai este cunoscut omul de afaceri, a fost reținut, pentru 24, în data de 5 noiembrie, anul trecut, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub acuzația de evaziune fiscală, într-unul din dosarele fostului primar de la Bâlteni, Gheorghe Păsărin. Cioată era acuzat că a înregistrat fictiv 12 facturi, în contabilitatea firmei, prejudiciind bugetul de stat cu 75.112 lei. A doua zi, procurorii au dispus, față de afacerist, măsura preventivă a controlului judiciar, după ce acesta a achitat, parțial, prejudiciul.

CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI
CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI

 
Peste doar două zile după ce a fost eliberat din arest, duminică, 8 noiembrie 2015, la ora 14, 21, Bebe Vrăjeală a fost surprins în timp ce ”alimenta” o chermeză, acasă la prefectul Văcaru. Omul de afaceri și-a parcat mașina, un Mitsubishi, chiar pe trotuarul din fața locuinței prefectului și a intrat în curtea interioară a imobilului cu mai multe sacoșe și sticle cu bere. Potrivit unor surse, în acel moment, prefectul de atunci, Alin Văcaru, organizase o agapă la care fuseseră invitați câțiva apropiați.
De subliniat că firma lui Cioată înregistrează pierderi, nu mai derulează nici o activitate, iar Direcția Finanțelor Publice Gorj i-a emis titluri executorii, în iunie, anul trecut, pentru datorii de aproape 550.000 de lei.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

4 comentarii

  1. Felicitari Gorj Domino insa au fost zeci de asemenea carausi . Vrajeala este doar unul dintre acesti carausi , el este un betivan care se lauda peste tot cu relatiile sale la Vacaru , Carciumaru si Calinoiu.

  2. Frustatule, mulțumește lui Matei, ca el este si bețivan si penal chiar daca sa reabilitat scriptic, moral a fost, este si va fi un ,,condamnat” prin hotarâre definitiva. Bebe Vrăjeala este urmărit penal pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 75 000 lei, care si daca ar fi adevărat ar lua cel mult o amenda penală. Betivan daca este nu-i mai mare decat multi alții (printre care te numeri si tu) si nu face obiectul investigațiilor făcute de penali sub umbrela fițuicilor !!!

  3. Gogule , ce ,,om bun ,,esti tu . Ramane cum am stabilit , Vrajeala este un papagal betiv iar Matei ramane un foarte bun ziarist de investigatii . In rest , prin PSD ,,,,Dumnezeu cu mila .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.