sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 2:59

Expoziție de artă japoneză la Muzeul de Artă din Parcul Central

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”din Târgu Jiu va organiza, în perioada 21 octombrie – 1 decembrie, în colaborare cu Ambasada Japoniei la București și Japan Foundation expoziția ”Meștesuguri la superlativ din Japonia”, eveniment inclus în cadrul programului Luna Culturii Japoneze în România.

Expoziția, al cărei curator este Yuji Yamashita, profesor la Universitatea Meiji, prezintă cultura creativă și spiritul creator din Japonia, făcând referire la metode și tehnici excepționale de creație (kogei). Se evidențiază astfel, o putere de expresie ingenioasă și un nivel înalt de execuție, mergând chiar până la cele mai mici detalii. Plecând de la obiecte de artă populară din epoca Meiji (1868 – 1912), expoziția este alcătuită din 38 de exponate, dintr-o paletă largă de genuri: artă contemporană, obiecte de meșteșug, machete cu produse alimentare, miniaturi shokugan (mici jucării oferite copiilor o dată cu mâncarea).

”Meșteșuguri la superlativ din Japonia” adună laolaltă obiecte din categoria high art (arte plastice) și low art (artă populară), fiind o încercare de a descoperi o parte din cultura japoneză care respectă calitatea meșterului și pune un puternic accent pe procesul de producție.

”Meșteșuguri la superlativ din Japonia” este o expoziție itinerantă a Japan Foundation, agenție publică a guvernului Japoniei specializată în promovarea culturii japoneze în lume și este oferită Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” de Ambasada Japoniei la București.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă din Parcul Central, strada Traian, nr. 1, între 21 octombrie – 1 decembrie, iar intrarea este liberă. Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe data de 21 octombrie în prezența unor oficiali de la Ambasada Japoniei la București.

loading...
Loading...

Citește și

Slujbă religioasă în amintirea eroului jandarm sublocotenent post mortem George Marchiș Răzvan

Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: