Expoziție de pictură, la Tg-Jiu, semnată de pictorul Gelu Costea

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită joi 18 aprilie 2019 la vernisarea expoziției „Geneza” semnată de pictorul Gelu Costea. În sala „Florin Isuf” începând cu ora 12.00 puteți admira o expoziție cu mare încărcătură spirituală,națională și universală în același timp.

Pictorul Gelu Costea a absolvit în anul 2000 Academia de Arte Luceafărul București, este Licențiat al Universității de Arte București, tot din 2000 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța. În ultimul deceniu, a participat la toate edițiile Festivalului de Arte Vizuale GORJFEST. În 2001, primește Premiul Special „Alexandru Țipoia” București, iar în 2002, Premiul „Ștefan Dimitrescu” Muzeul Județean Vaslui.
Referindu-se la creațiile artistului, criticul de artă Alice Dinculescu, menționa: Aparent narativă, uneori ermetică, simbolică, expresionistă, gestuală chiar și, mai nou, experimentală-pictura lui se revendică pe moment semanticii cuvântului și atât deoarece Gelu Costea nu își părăsește calea sfințeniei interioare….antichitatea a făcut distincție între “a scrie pe suflete sau a scrie pe obiecte”, Gelu pictează în sensul relevării a ceea ce este deja scris în interiorul sinelui pentru a înțelege mai bine tainele ce le consideră fundamentale.
Pictorul Gelu Costea este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Constanța și timp de o săptămână îi puteți vedea lucrările în expoziția „Geneza” deschisă la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în sala “Florin Isuf”.

loading...
Loading...

Citește și

Gest nobil din partea polițiștilor gorjeni pentru mămicile de la Centrul Maternal din subordinea DGASPC Gorj

De Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge, dedicată celor care prin gestul lor salvează vieții, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: