Expoziție inedită! Au îngenuncheat lângă Brâncuși

exlibris-1-expo-brancusi

Zilele trecute, la Casa Avramide din Tulcea, a avut loc expoziția „Ex Libris – Constantin Brâncuși’, iar cele mai multe dintre exponate fiind prezentate pe pardoseala încăperilor în care se desfășoară evenimentul amintit.

Expoziția, organizată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, reunește 194 de lucrări semnate de peste 100 dintre cei mai importanți sculptori, pictori și gravori contemporani români și masteranzi ai facultăților de arte din România. A fost inaugurată la Constanța, urmând să fie itinerantă la Muzeul de Artă Tulcea, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi Bucureşti, Muzeul Cotroceni, Muzeul Peleş, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul de Artă Drobeta Turnu Severin, Muzeul de Artă Târgovişte, Muzeul de Artă Târgu Jiu și Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea. Ca să privească lucrările, vizitatorii pot îngenunchea! „Este o expunere atipică pe care am conceput-o împreună cu academicianul Mircia Dumitrescu. Am spus să prezentăm lucrările pe jos, fiindcă așa îi vom pune pe vizitatori să se aplece și chiar să îngenuncheze în fața unor lucrări de artă care-l comemorează pe Brâncuși”, a declarat, pentru Agerpres, managerul proiectului, Florin Stoiciu. Simpozionul ‘Ex Libris — Constantin Brâncuși’, al cărui vernisaj a avut loc vineri după-amiază, a fost conceput, la Turnu Severin alături de studenți ai Universității Naționale de Arte din București, iar evenimentul este unul itinerant. Simpozionul se va închide cu un eveniment organizat la Paris, oraș în care Constantin Brâncuși a trăit și creat o parte din opera lui. Printre organizatori se numără și Consiliul Județean Gorj și Muzeul de Artă Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.