EXPOZIȚIE la Tel Aviv a fotografului Teodor Dădălău!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează la Tel Aviv, sâmbătă 25 noiembrie 2017, începând cu ora 20.00, expoziţia de fotografie “People and places from Brâncuşi’ s country” a artistului fotograf Teodor Dădălău. „Această expoziţie este organizată la cererea comunităţii de origine română a evreilor, iar la deschiderea oficială va fi prezent şi primarul Zvi Gov-Ari. În cadrul acestui eveniment se lansează: Albumul Dansul Măştilor ( Piţărăii din Cloşani ), Albumul în engleză Gorj- locuri minunate şi catalogul expoziţiei, apărute la Editura Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj”, spun organizatorii eveneminetului.

loading...
Loading...

Citește și

Iubitorii muzicii clasice invitați la concert în Târgu-Jiu

Consiliul Județean Gorj și Școala Populară de Artă Târgu-Jiu organizează săptămâna viitoare, joi, 25 octombrie …

4 comentarii

 1. Cultura gorjeneasca trebuie promovata in tara si in lume. Turistii trebuie atrasi pentru ca au ce vizita in Gorj. Felicitari Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj pentru aceasta expozitie.

 2. Am citit despre asta in linkul urmator : http://www.canartmagazine.com/Eng/GalleryDetails.asp?id=195.
  Unde apar fotografii care au fost expuse de o alta persoana in Tg Jiu. Ca cititor fidel, as vrea sa ma lamuriti, draga redactiel, d.na Alina Scaunasu, d.le Teodor Dadalau sau oricine altcineva poate s-o faca, pana la urma ale cui sunt fotografiile din expozitie, ale dumneavoastra sau ale acelei Fisan Diana (Luca Diana dupa casatorie) , care le-a expus la Tg Jiu in anul 2009, la muzeul din parcul orasului, spunand ca sunt ale ei?
  Cu stima!

  • Teodor Dadalau

   Va reproduc raspunsul pe care vi l-am dat in Gorjeanul si sper sa nu va mai tineti de gulme proaste: „Zilele astea, un amic mi-a facut cunoscut comentariul dvs. si, sincer, cred ca glumiti! O gluma foarte proasta, de altfel, avand in vedere persoana la care faceti referire. Fotografiile din link imi apartin si au fost expuse in mai multe expozitii, la Bucuresti, Bruxelles, Ruse, Tel Aviv…
   Domnule Jianu, poate nu sunteti informat ca proprietatea asupra fotografiilor se poate proba f. usor, in primul rand prin existenta fisierelor neprelucrate (RAW, JPEG). Iar, pentru ca duduia de care vorbiti a avut acces la computerele mele o vreme, sa mai stiti ca acesta nu este singurul mijloc de proba!
   Legea 8/1996, art 142, va va lamuri cu privire la sanctiunile prevazute pentru acest gen de hotie si de hoti. Nimeni nu are dreptul sa expuna o fotografie care nu-i apartine decat daca detine un document autentic de instrainare a originalului de catre autor. Adica un ACT SCRIS, investit cu autenticitate si legalitate de catre un notar public.
   Indiferent ce fotografii si-a insusit duduia sau altii, ale mele sau ale altora, cata vreme hotul nu detine un asemenea document, acesta intra sub incidenta legii care protejeaza drepturile de autor. O fi haos in tara asta, dar totusi, nu traim in padure!
   As vrea sa spun cu stima, dar ma tem ca as minti si suntem in postul Craciunului. „

 3. Bravo, Dorule! Incet, incet, se va pedepsi si in tara noastra insusirea fotografiilor fara acceptul autorului. Dar mai e cale lunga pana vom ajunge la nivelul la care se aplica legile copyright-ului in alte tari. Si asta fiindca foarte putini autori riposteaza cand afla ca le-au fost furate sau reproduse fara voie fotografiile, textele etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.