miercuri , 19 februarie 2020 - 18:33

Expoziție „Tare ca piatra”, semnată de Costel Paun


Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită vineri 25 octombrie 2019 începând cu ora 11.00 la vernisarea expoziției „Tare ca piatra”. Curatorul expoziției Ion Popescu Brădiceni spune că este o expoziție de sculptură mică semnată de Costel Păun din Roșiorii de Vede.

Artistul își materializează expresivitatea artistică într-un obiect mai puțin folosit în sculptură, respectiv în piatră. Pe langă piatră, Cornel Păun mai sculptează și-n lemn. Artistul din Rosiorii de Vede a realizat zeci de lucrări în piatră care au fost admirate în ultimii ani la mai multe expoziții de la nivel național. Mai rar găsim un artist care să lucreze în piatră, lucru foarte greu datorită durității pietrei.
Costel Păun, născut la 25 august 1951 spune că sculptura este, pentru el, o vocaţie si nu o profesie şi a început ca un hobby. Încă din anii copilăriei a fost atras de magia acestei arte sub toate formele ei, însă cu precădere a fost fascinat de modelarea pietrei. Deşi, considerat a fi un material greu şi dur, piatra se lasă uşor transformată cu ajutorul imaginaţiei, căci daca nu o ai, te poţi împiedica şi de o hârtie. Păun consideră că trebuie să ştii să asculţi piatra, pentru că ea iţi vorbeşte în şoaptă.
Vă așteptăm așadar la vernisarea expoziției „Tare ca piatra” la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în sala „Florin Isuf” vineri 25 octombrie 2019 începând cu ora 11.00.
Expoziția va fi deschisă publicului timp de două săptămâni.

Loading...

Citește și

Colocviile de critică și istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi 20 februarie 2020, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.