duminică , 23 februarie 2020 - 17:04

Externalizarea contabilității Primăriei Albeni nu a trecut de votul consilierilor locali! 7 din 8 au votat împotrivă


Întrunirea consilierilor locali în ședință, vineri, la Primăria Albeni, pe ordinea de zi aflându-se externalizarea serviciului de contabilitate a instituției publice, urmare a deficiențelor depistate la ultimul control de Camera de Conturi Gorj, nu a avut rezultatul scontat de către edilul local. La ședință s-au prezentat doar opt consilieri din 11 iar 7 au votat împotrivă, în ședință înregistrându-se o abținere. Unul dintre aleși a propus ca situațiile financiar contabile să fie puse la punct de compartimentul de contabilitate iar consilierii au fost de acord.

Contabila Maria Bălășoiu le-a prezentat vineri aleșilor locali raportul de specialitate prin care se cerea consilierilor să fie de acord cu o cheltuială în plus, pentru că, practic, cei trei contabili ai instituției erau ineficienți. De altfel, Bălășoiu ocupă postul de contabil șef, ei delegându-i-se atribuțiile fostului ocupant al postului, la pachet, respectiva primind și un spor de 25% pentru controlul preventiv. Maria Bălășoiu a ocupat, până în urmă cu trei luni, postul de arhivar al primăriei, iar arhiva instituției este în haos, dar cu toate acestea, respectiva a fost promovată contabil, apoi contabil-șef și a primit chiar și atribuțiile avute de fostul contabil-șef și anterior chiar de primarul în exercițiu.
Exte explicabil astfel că, în primăria lui Stan, nici arhiva dar nici contabilitatea nu se ridică la nivelul acceptabilității măcar, ce să mai vorbim de normalitate.

Au spus nu cheltuirii aiurea a banului public

Aleșii loacali din Albeni știu însă asta și nu au permis, vineri, echipei actuale să lenevească pe banii publici, în timp ce ar fi pasat serviciul de contabilitate unei firme private, contabilii plătiți de instituție rămânând fără obiectul muncii dar cu aceleași salarii de peste 4000 de lei lei lunar.
La ședință, a fost prezentă și Viorica Băltărețu, consilier superior în aparatul de specialitate al primarului, care a susținut propunerea consilierului Spiridon Gorlă de a se pune la punct intern actele contabile neefectuate, constatate de Camera de Conturi Gorj și impuse UAT-ului prin decizia nr.35, împreună cu contabilul-șef Maria Bălășoiu. Cea din urmă, deși beneficiază de sporul de 25% nu și-a însușit propunerea alesului local, începând chiar să plaseze întreaga responsabilitate celor două salariate, Viorica Băltărețu, consilier superior, și Mihaela Machidon, referent. Asta, deși situațiile neîncheiate, depistate de Curtea de Conturi, erau din 2016, de când a preluat funcția de primar Ionuț Stan.
De menționat că, verificatorii de la Camera de Conturi nu au menționat deloc în raportul de control necesitatea externalizării serviciului de contabilitate, nepomenind deloc de acest aspect, preferat însă de edilul local.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.