miercuri , 17 octombrie 2018 - 17:24

Fabrică de 50 MILIOANE euro la Turceni! Câți angajați vor fi

SINIAT-Fabrica-Turceni

Siniat România, producător și furnizor global de top de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, va deschide pe 7 octombrie o fabrică la Turceni. Investiția se ridică la suma de 50 de milioane de euro.

siniat_turceni2

Șomajul, o problemă
Lipsa locurilor de muncă este o problemă la care autoritățile găsesc greu rezolvare. Nici la Turceni lucrurile nu stau altfel. Deschiderea fabricii Siniat a fost o gură de oxigen pentru localnici. Mulți dintre locuitorii orașului Turceni muncesc în străinătate și le trimit bani celor de acasă, iar o altă parte sunt angajați la CEO, firme private sau trăiesc din ajutor social. Edilul Gâlceavă își dorește să atragă cât mai mulți investitori aici și speră ca, după deschiderea fabricii Siniat, să vină și alți străini dornici să investească.

Venirea Siniat la Turceni a însemnat o importantă „gură de oxigen” pentru locuitori și autoritățile locale. Compania Siniat a creat, prin deschiderea fabricii de ghips-carton, 80 de locuri de muncă în secțiile de producție. Personalul a fost recrutat cu mare atenție, fiind cu precădere din orașul Turceni, dar și din localitățile învecinate sau chiar din Craiova. Instruirea noilor angajați a durat între două și 11 luni, în funcție de postul ocupat și de tipul de activitate, astfel că pe 7 octombrie toată lumea va fi gata de producție. Noii angajați au urmat cursuri teoretice, legate de securitatea și sănătatea la locul de muncă, precum și practice, cum ar fi procesul de producție, verificarea calității, dezvoltarea abilităților de comunicare și manageriale, susțin reprezentanții Siniat. „Aceste cursuri s-au desfășurat atât în Turceni, cât și în fabricile Siniat din Europa. Siniat, deținută de elvețienii de la Etex, mai are două fabrici în care produce plăci de gips-carton și ipsos, la București și Aghireșu (județul Cluj) și este singura companie din domeniu care va produce (în fabrica de la Turceni) gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică”, scrie BusinessCover.

Beneficii

După ce fabrica va intra pe producție, la un moment dat, Siniat va și exporta materialele de construcție realizate aici. „Angajații de la Siniat sunt din Turceni, localități din jur și chiar din Craiova. Va ajuta localitatea deschiderea fabricii, căci, în afară de locurile de muncă create, activitatea desfășurată la Siniat va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Ei folosesc cenușa de la complex, nu va mai fi poluare din acest punct de vedere. Ei au venit aici și nu se vor muta, cel puțin în următorii ani buni. Sper ca investiția să le meargă bine, Siniat va face și export, asta înseamnă că la Turceni vor veni și transportatorii care vor prelua marfa. Ei vor mai băga ceva bani în oraș, cât așteaptă să le fie încărcate mașinile, vor merge să consume. Este un lucru foarte bun. Ei au făcut o selecție riguroasă de personal”, a spus Dumitru Gâlceavă, primarul orașului Turceni.

fabrica_SINIAT_turceni

Au construit un drum

La data punerii în funcţiune, fabrica Siniat va avea în depozit o rezervă strategică de circa 300.000 tone de gips, care ar echivala cu o exploatare în carieră deschisă de circa 500.000 m3. Materia primă pentru fabrica de la Turceni este gipsul sintetic obţinut de la CET Turceni, fără a fi nevoie de o carieră de exploatare a gipsului natural. Apa necesară procesului tehnologic (circa 600mc/zi) este obţinută prin puţuri proprii forate, pentru a limita consumul din resursele oraşului Turceni. Reprezentanții firmei au construit un drum direct de circa 1 km, care previne trecerea utilajelor grele prin localitatea Turceni.  Materia primă se va transporta de la producătorul CET Turceni către fabrica Siniat prin conveior şi a fost modernizat drumul existent. Toate acestea au necesitat o investiţie de circa 1 milion de euro din partea companiei Siniat.

loading...
Loading...

Citește și

Proiect măreț pentru operele lui Brâncuși

Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ va fi monitorizat de o firma specializată. Primăria municipiului Târgu-Jiu a …

Un comentariu

  1. Vlad Țepeligă

    Buna ideea ,buna afacerea ,bine pentru locuitori,scapă de praful de cenuse de la termocentrală?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.