duminică , 15 decembrie 2019 - 20:24

Facultatea de Inginerie din cadrul UCB organizează Conferinţa ştiinţifică cu participare internaţională „CONFERENG 2013”

ucb-(2)

Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România organizează în perioada 08-09 noiembrie 2013  ediţia a XVIII-a a Conferinţei ştiinţifice cu participare internaţională „CONFERENG 2013 – Inovarea academică şi Dezvoltarea economică – o abordare provocatoare”.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 08 noiembrie 2013, ora 0930, în Amfiteatrul A 016 din incinta Facultăţii de Inginerie, Str. Calea Eroilor, nr. 30 (sediul Rectoratului), Târgu-Jiu, iar începând cu ora 1100, conferinţa se va desfăşura pe cele 6 secţiuni respectiv Mecanică aplicată, rezistența materialelor, organe de mașini, Tehnologii de inginerie mecanică, Energie și inginerie electrică, Sistem de control, electronică, tehnologia informației, matematică, Ingineria mediului și Inginerie economică.
Conferinţa din acest an va găzdui și două workshop-uri organizate în cadrul Proiectului ,,Noi materiale de construcţii obţinute prin reciclarea eco-sustenabilă a deşeurilor industriale, EcoWASTES” (LIFE10 ENV/RO/729), proiect coordonat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în parteneriat cu SC Complexul Energetic Oltenia SA și Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, care se derulează în perioada 01 Septembrie 2011- 31 August 2014.
Participanți de seamă
Manifestările organizate în cadrul CONFERENG 2013 vor continua sâmbătă, 9 noiembrie, de la orele10.00  cu vizitarea zonelor industriale Rovinari, Turceni și Țicleni. Sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai marilor companii industriale generatoare de deşeuri din sectorul energetic, petrolier, metalurgic, ai companiilor care activează în domeniul construcţiilor sau în domeniul fabricării materialelor pentru construcţii, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, ai autorităţilor locale din Gorj, ai agenţiilor de protecţia mediului din ţară.
Vor participa, de asemenea, numeroase cadrelor didactice universitare, cercetători și specialişti români şi străini, lucrările prezentate acoperind problematici actuale şi stringente pentru ţara noastră şi pentru Uniunea Europeană, în domeniile: producerea energiei electrice şi utilizarea eficientă a acesteia, surse regenerabile de energie, managementul şi valorificarea superioară a deşeurilor din industria energetică, protecţia mediului înconjurător, fiabilitatea şi durabilitatea sistemelor mecanice.

loading...
Loading...

Citește și

Universitatea ”Constantin Brâncuși” Tg-Jiu și-a consolidat poziția în plan internațional!

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat începând cu 13 iunie 2019 și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: