sâmbătă , 18 ianuarie 2020 - 17:24

Familia Vâlceanu îşi reactivează cu fonduri europene afacerile din minerit

valcenii

Afacerile familiei Eugen şi Dan Vâlceanu sunt reşapate cu ajutorul fondurilor europene. De când au trecut în opoziţie, cei doi oameni de afaceri, Eugen Vâlceanu, fost suprefect de Gorj şi Dan Vâlceanu, actual lider al PDL Gorj, nu au mai avut acelaşi succes în obţinerea de contracte din partea Complexului Energetic Oltenia.

Firmele familiei Vâlceanu prestează în mare parte pentru zona de minerit, iar activitatea societăţilor este strâns legată de ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia. Firma Trefo SRL Rovinari, controlată de Eugen Vâlceanu, a obţinut finanţare în cadrul unui program alimentat cu fonduri comunitare. Este vorba de POS CCE – Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competivităţii Economice, Proiect: „Creşterea eficienţei energetice şi scăderea consumului prin modernizarea echipamentelor la SC TREFO SRL”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Licitaţie pentru furnizare de echipamente

Societatea omului de afaceri Eugen Vâlceanu va organiza în această săptămână o licitaţie pentru furnizarea de echipamente specifice. Valoarea de achiziţie a echipamentelor este de peste 200.000 de lei. Este vorba de o maşină de alezat şi două maşini de frezat. Preşedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor este chiar Eugen Vâlceanu. „Furnizare Echipamente – Valoare estimată 204,899 RON. Data licitaţiei 18.12.2014. Descriere: Strunguri, maşini de alezat şi de frezat; Sursa: Licitaţii fonduri europene. Obiectul contractului: Furnizare echipamente; Valoare estimată: 204.899,00 lei fără TVA. Conform “Documentaţiei de atribuire şi specificaţii tehnice” ataşată. Adresa corespondenţă, locul de depunere a ofertelor: S.C. TREFO S.R.L. – la adresa: Oraş Rovinari, Str. Energeticianului, nr. 1, Judeţul Gorj, România. Nume persoană contact: Vâlceanu Eugen”, potrivit documentaţiilor întocmite de firma respectivă.

19 contracte cu CEO

Afacerile familiei Vâlceanu în minerit au înflorit după ce, în august 2009, a trecut la PDL. Imediat după ieşirea de la guvernare, nici afacerile firmelor deţinute de oamenii de afaceri Eugen şi Dan Vâlceanu nu au mai mers aşa cum şi-ar fi dorit. Au existat probleme chiar şi cu decontările unora dintre serviciile prestate pentru Complexul Energetic Oltenia. Potrivit declaraţiei de avere a consilierului judeţean Dan Vâlceanu, care este şi co-preşedinte al PNL Gorj, ex-preşedinte al Organizaţiei judeţene a PDL Gorj, firma Trefo Fărcăşeşti, unde titular este mama lui Dan Vâlceanu, a încheiat în perioada 2013, cu termen de finalizare 2014, un număr de 16 contracte în minerit, respectiv cu Societatea Complexul Energetic Oltenia. Patru dintre contracte au avut ca termen de finalizare prima parte a acestui an, iar restul anul trecut. Valoarea tuturor contractelor de furnizare produse şi prestări servicii a depăşit un milion de euro. Tot potrivit declaraţiei de avere a lui Dan Vâlceanu, completată în iunie 2014, firma consilierului judeţean, respectiv Rominex Mining Rovinari, a obţinut (în 2013) trei contracte de la Complexul Energetic Oltenia pentru furnizare produse şi servicii, valoarea acestora fiind de aproximativ 200.000 de lei. De precizat că Dan Vâlceanu este director economic la Rominex (de unde în 2013 a încasat un salariu anual de peste 20.000 de lei) şi administrator la Rominex, Remont SA Fărcăşeşti şi Rewodase Târgu Jiu. Interesant este că, în momentul de faţă, cele mai sigure şi consistente venituri ale familiei lui Dan Vâlceanu sunt cele obţinute din închirierea unei hale industriale în Timişoara. Potrivit declaraţiei de avere din 2014, chiria încasată pe un an a fost de 251.000 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

2 comentarii

  1. Un articol despre nimic, doar cu atacuri nejustificate. Asta e propaganda psdista de la gorjdomino, gorjexclusiv, gorjeanul si alte televiziuni jegoase. Felicitari!

  2. Nu e propaganda psd-ista, macar nu de data asta! In sfarsit, vedem care sunt motivele pentru care Dan Valceanu s-a prefacut ca il adora pe europarlamentarul Marian Jean Marinescu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.