sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:42

Fără avizul de la Justiție, excavatoarele CEO vor fi trase pe dreapta!

aurel-medintiu

Administraţia Complexului Energetic Oltenia aşteaptă cu nerăbdare ca guvernul să aprobe curând legea exproprierilor pentru a nu ajunge să tragă pe dreapta toate excavatoarele din zona minieră Jilţ

Activitatea în carierele Jilţ Nord şi Sud riscă să fie blocată, în următoarea perioadă, datorită pretenţiilor exagerate cu care proprietarii de terenuri vin în faţa administraţiei CE Oltenia. În acest moment, mai multe excavatoare sunt oprite. Situaţia s-ar putea complica, dacă guvernul nu va aproba rapid legea 255. Directorul Diviziei Energie din cadrul CEO susţine că există promisiuni că lucrurile se vor rezolva curând. “Noi am încercat pe cale amiabilă să discutăm cu proprietarii şi să mergem pe aceleaşi proceduri de până acum referitor la exproprieri, dar pretenţiile oamenilor de acolo depăşesc posibilităţile companiei atât din punct de vedere al banilor solicitaţi, cât şi al serviciilor pe care le solicită. Cer să fie angajaţi nu ştiu câţi oameni pentru fiecare expropriere, să fie şefi, să fie maiştri, lucruri care nu se pot realiza. În momentul de faţă, ştim că Legea 255 este pe cale să fie aprobată, a mai rămas doar ca Ministerul Justiţiei să-şi dea avizul. Avem oameni care urmăresc traiectoria acestui draft de lege, care trebuie să intre în vigoare. Avem promisiuni că, în curând, se va rezolva problema. Aşteptăm să facem exproprierile conform acestei legi”, a declarat Aurel Medinţu.

Şomajul tehnic nu e luat în calcul , deocamdată

Şeful Diviziei Energie afirmă că, deocamdată, nu s-a luat în discuţie problema şomajului tehnic în carierele din zona Jilţ.“Deocamdată, nu este blocată activitatea complet. Nu s-a luat în discuţie trimiterea în şomaj tehnic a oamenilor, dar dacă situaţia se va bloca, se va face o analiză şi vom lua măsuri. Pretenţiile proprietarilor de terenuri sunt foarte mari .Ceea ce am putut am negociat şi am rezolvat cu nişte oameni care au fost cât de cât rezonabili. Discuţiile se poartă în continuare, dar nu s-a finalizat nimic. Dacă vor interveni blocaje de lungă durată, sunt luate în calcul variante de rezervă pentru asigurarea cărbunelui la limită de avarie din alte zone, la Turceni ”, a mai declarat Aurel Medinţu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: