FĂRĂ CE Oltenia, ROMÂNIA ar intra ÎN BEZNĂ


Mihai Weber susține că guvernanții au realizat că dacă nu ar exista Complexul Oltenia, prețurile la energie ar exploda și ar exista zile în care țara nu ar avea curent electric.

Deputatul PSD spune că, în urma discuțiilor dintre factorii de decizie de la București care se ocupă de realizarea schemei de sprijin pentru Complexul Oltenia privind achiziționarea certificatelor de CO2, s-a ajuns la concluzia că România este încă dependentă de energia produsă pe bază de cărbune. Mihai Weber afirmă că, până în 2030, CE Oltenia va funcționa cam la aceiași parametri, adică va asigura în jurul a 25% din producția de energie necesară țării. “Dacă nu ar exista Complexul Oltenia, prețurile la energie ar exploda și ar exista perioade în care țara nu ar avea curent electric. Acest lucru îl știe și premierul Viorica Dăncilă, pentru că, în momentul când s-a făcut această fundamentare privind acordarea schemei de sprijin, au participat la discuții reprezentanți din ministerele Energiei, Economiei, de la Transelectrica, OPCOM, Consiliul Concurenței. Au studiat să vadă ce se întâmplă dacă CE Oltenia nu mai asigură cei 25% în medie producție de energie. Rezultatul este dezastruos. Vom avea probleme mari, dacă nu va mai exista Complexul Oltenia. Există perioade sau zile în care s-ar putea rămâne și fără curent. Este nevoie de energia pe bază de cărbune. Potrivit strategiei energetice, ținta ar fi anul 2030-2040. Practic, până în 2030, va fi necesară producția a aceleiași cantități de megawatti. Urmând ca apoi să se diminueze, însă foarte puțin”, a declarat parlamentarul social-democrat.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Un comentariu

  1. CE OLTENIA nu merge cu vorbe trebuie foarte multă forță de muncă noua ,pensionarii în următorii 5 ani sunt excavatoriști ,electricieni și mecanici de utilaje care se formează în anii de zile nu sant persoane sa ocupe lucurile nu se asigura necesarul de materiale și revizii așa că 2030 este prea optimist ,mai realist este 2023-2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.