Fără lapte praf din noiembrie anul trecut

bebelusi
Peste două sute de bebeluşi din Gorj, beneficiari ai programului naţional de distribuire a laptelui praf în mod gratuit, nu au mai primit cutiile necesare din luna noiembrie a anului trecut.

Norme legislative
Potrivit normelor legislative în vigoare, copiii cu vârsta între 0 şi 12 luni beneficiază de lapte praf acordat în mod gratuit, pe baza reţetelor eliberate de medicii de familie în a căror evidenţă se află mama şi nou-născutul. În Gorj, numeroase familii solicită lapte praf gratuit, neavând posibilitatea de a-l cumpăra. De asemenea şi micuţii aflaţi în grija statului, beneficiază de lapte praf gratuit, distribuit de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Reprezentanţii DSP Gorj speră ca această problemă să se rezolve cât mai repede şi să îşi refacă stocul de lapte praf, pentru a putea distribui cutiile în teritoriu, la primării.

Stocul de lapte praf epuizat nu a mai fost suplinit din noiembrie anul trecut, cu toate că reprezentanţii instituţiei au făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii pentru finanţare şi achiziţionarea dozelor necesare bebeluşilor din judeţ. „Noi am finalizat stocul de lapte praf din luna noiembrie a anului trecut, am făcut demersuri încă din luna septembrie pentru a putea suplini stocul de lapte necesar. În continuare aşteptăm bugetarea pentru acest program naţional. În momentul de faţă încă nu avem bani pentru acest program de lapte praf. Lunar, aproximativ două sute de bebeluşi au nevoie de lapte praf, numărul acestora putând să crească de la lună la lună”, a spus Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Gorj. În luna noiembrie a anului trecut, DSP Gorj a distribuit peste 1.400 de cutii de lapte beneficiarilor din judeţ, în această categorie încadrându-se bebeluşii cu vârsta de până la un an şi cei cu probleme de sănătate.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.