Fără voia Domnului! Donații cu iz PENAL din salariile minerilor din Motru


Sute de salariați ai celor două cariere miniere din Motru și ai EMC s-au trezit, în ultimele zile, cu câte o adresă de la ANAF prin care erau informați că au donat 2% din salarii către Biserica Roșiuța. Adresanții au fost șocați de informarea finanțiștilor gorjeni, asta deoarece mulți dintre ei au donat cei 2% din salariile pe anul trecut pentru alte ONG-uri care activează în domenii legate de învățământ, culte, protecție socială și nicidecum pentru biserica respectivă din zona Motru. Unii dintre ei au anunțat că vor face plângere penală împotriva celor care le-ar fi folosit datele personale, cred ei, din baza de date a unităților unde lucrează.

Persoane cu funcții la nivelul TESA la unitățile miniere amintite, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și simpli angajați ai Carierei Roșiuța, ai Carierei Lupoaia și ai EMC Motru se află pe lista de cotizanți la biserica din Roșiuța, fără ca persoanele respective să fi semnat vreo cerere în acest sens. O spun mai mulți salariați nemulțumiți că în numele lor o persoană ori persoane necunoscute au completat astfel de documente pe care le-au înregistrat la autoritatea financiară de care aparțin. Deocamdată la Poliția Motru nu există sesizări în acest sens, dar, sunt persoane în această situație care susțin că s-ar fi adresat Parchetului pentru a afla cine le-a folosit datele cu caracter personal pentru a face aceste donații, care îmbracă haina penală.
La unitățile miniere din Motru, în ultimii ani, liderii de sindicat s-au implicat în a determina salariații să doneze acești 2% fie către sindicatele lor, fie către Mănăstirea Lainici, fie către alte ONG-uri apropiate. Deși minerii acceptau acest troc, niciodată nu s-a făcut o astfel de donație fără știrea sau aprobarea posesorului de salariu respectiv.

Dosar pentru utilizarea frauduloasă a datelor cu caracter personal

Cei care se consideră înșelați cer acum organelor de poliție și procurorilor să se autosesizeze și să verifice cum s-au făcut donațiile de 2% către lăcașul de cult mai sus menționat. Aceleași persoane țepuite susțin că preotul bisericii nu ar fi implicat în donația colectivă respectivă.

loading...
Loading...

Citește și

Un profesor de sport a luat banii de navetă pentru că este părintele șoferului deputatului Vîlceanu! Alți 30 așteaptă strângând din dinți de peste un an

Profesorul Răduțoiu de la Generală nr.1 Motru este singurul profesor din municipiu care a obținut …

2 comentarii

  1. Vai saracu preot… NU STIE NIMICA. Dar borderoul pe proprie raspundere cine la depus la vecina de la finante Motru?!

  2. Decat sa fie transferate la comunitatea gay ,mai bine sa fie la o biserica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.