sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:26

Fățărnicia fără limite a liderilor de sindicat din învățământ

Nu știu dacă aș fi abordat azi subiectul, dar postarea unui lider județean de sindicat din învățământ mi-a reaprins supărarea pe care o am de foarte mult timp: șefii și șefuții de sindicat, indiferent de domeniul socio-profesional, fac strict jocuri de gleznă pentru a impresiona patronatul/angajatorul, uitând complet c-au fost puși acolo să reprezinte interesele celor mulți.

Astăzi vorbim despre liderii de sindicat din Educație, căci „indignarea” și „supărarea” acestora privind inechitățile din sistem au devenit aproape la fel de penibile cum e „criza guvernamentală” a momentului. Au început să apară comunicate și postări pe rețelele de socializare, țara aflând că liderii sunt nemulțumiți de creșterile salariale și alte trebușoare. Bă, mă lași?!?! Dacă nu am cunoaște „munca” depusă de sindicaliștii lu’ pește prăjit, mai că am hali – pe nepusă masă – ce ne povestesc domnii. În frunte cu liderii județeni de sindicat, întreaga mișcare este compromisă 100%: aservită politic (în funcție de cum bate austrul schimbării), preș pentru toate guvernele și uneori trambulină pentru interesele personale. Concret, începând cu județul și terminând cu structura pe țară, întreaga mișcare sindicală e un râs isteric. Și nu mă refer la linx, din nefericire.

Indiferent de județ, nenea sau tanti de reprezintă interesele personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic în relația cu angajatorul (de la nivel local sau central) merge cu frâna de mână trasă. Nu vrea să deranjeze nici aici, nici acolo, că nu știi cum i se poate arunca o măslină, o poziție, o treabă. Citeam cu stupoare că sunt frustrați minionii de conduc sindicatele din Educație, că nu s-au respectat termenii unor negocieri, că s-au încălcat promisiunile din campania electorală. Și tra-la-la, și iar tra-la-la! Întreb: când vreodată s-a respectat vreo chestie promisă celor din Educație?! Când?! Când vreodată liderii de sindicat de la nivel central (care-și trag seva puterii prin reprezentare din teritoriu, din județe!!!) au negociat strict pentru interesul celor mulți?! Când au fost trași la răspundere de liderii de la județ?! Iar ăștia din urmă… când au demisionat, având onoare?! Vaaai, au fost (iar!!!) păcăliți ca fetele mari! Vaaai, ce milă mi-e de niște ființe care au îngurgitat că o promisiune aruncată printre dinții unui rictus preelectoral reprezintă ceva adevărat!

Chiar ne credeți pe toți atât de… naivi (am vrut să scriu altceva, dar iar spunea lumea că-s nesimțit) încât să halim regretul vostru, sinceritatea tristă că nu au fost îndeplinite promisiunile? Pe buneee?! Nu spera cineva că va fi mai bine în sistem, căci nici nu se vrea asta, dar… să vii acum (când era evident de ceva vreme bună că nu poate fi îndeplinit ce s-a propus) și să verși lacrimi de sânge… mi se pare prea mult chiar și pentru niște oameni lipsiți de orice urmă de coloană vertebrală!

De la județ în sus, fără excepție, liderii de sindicat din Educație s-au vândut pentru mai puțin de 30 de arginți. Niște Iude clasice! O favoare, un ajutor în cariera personală, o comisie, o soție/rudă dusă prin cine știe ce structură ministerială ori agenție guvernamentală, ohohooo! Știți cum e, nu? „Dă-i dracu’ pe ăia de-i reprezint! Dacă pot negocia ceva pentru interesul personal, la dracu’ cu toți!” Cam asta e gândirea simplă a majorității liderilor județeni sau naționali din sindicatele învățământului. Mai există și liderii-preș, de care-și șterg picioarele mai toți. Ăștia se recomandă cu mândrie că-s șefuți de sindicat, dar sunt exact prafu’ de pe tobă. Sunt atât de mândri că-i reprezintă pe cei mulți încât uită de ce-i reprezintă.

Poate cândva au avut porniri de a ajuta restul. La origini, evident. Dar au dispărut aceste puseuri când au realizat că-și pot trage spuza pe turta lor. Ciclic, vin și ne prezintă lamentările și insuccesele, dar nicio demisie. Nimic concret!

P.S.: Îl aștept pe domnul de care ziceam la o dezbatere despre ce au reușit sindicatele să facă. Poate vine.

loading...
Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

Un comentariu

  1. În sfarsit cineva care a observat cum liderii noștri isi iau banii degeaba. Si sa vă mai spun ceva..Când e zvon de câte o grevă si trebuie semnat tabelul de participare acesta vine însoțit de mesajul „nu vrea nimeni grevă, mai bine treceti ,nu particip”. Îmi este silă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: