duminică , 23 februarie 2020 - 15:18

FCU nu s-a reorganizat, așa că a intrat în faliment!

miti

Instanţa Tribunalului Braşov a făcut publică motivarea sentinţei prin care FC Universitatea Craiova a intrat în faliment. Potrivit acesteia, planul de reorganizare propus de Mititelu este imposibil de dus la îndeplinire, dat fiind că U Craiova SA 2013, societatea pe care patronul FCU dorea să mute activitatea fotbalistică, este un creditor inventat.

ANEXA-1

Dezastrul este total la FCU Craiova. Reiese din motivarea judecătorului în dosarul de insolvenţă al clubului lui Mititelu. Pe parcursul a 60 de pagini, judecătorul explică, între altele, de ce reorganizarea mult sperată de Mititelu este o himeră. Pe scurt, Mititelu a inventat un creditor – firma U Craiova SA 2013 – care ar fi împrumutat clubul lui defunct cu 400.000 de euro. Fără a face însă dovada acestui împrumut. Iată ce a scris judecătorul de la Braşov: „S-a menţionat în plan că activitatea nu poate continua fără sprijinul creditorului U Craiova SA, ce va constitui sprijin financiar în valoare de 400.000 de euro, printr-un contract de asociere încheiat în 29.12.2013. Se reţine că acest creditor nu deţine o creanţă anterior deschiderii procedurii (2006) care să-i confere dreptul de a vota planul. Acest creditor ar deţine eventual această creanţă ca o creanţă născută în timpul procedurii dacă ar fi făcut dovada achitării celor 400.000 de euro către debitoare. Această creanţă însă nu a fost dovedită. Mai mult, pretinsul contract de asociere cu U Craiova SA a fost încheiat cu zece zile înainte de depunerea planului, într-o zi de duminică, rezultând că furnizarea de servicii a avut loc în perioada 30.12.2013 – 10.01.2014. Ori, lipsa oricărei menţiuni cu privire la plata creanţei reprezintă un indiciu suplimentar că această sumă nu a intrat în patrimoniul FC U Craiova şi că noua societate U Craiova SA nu are calitatea de creditor!”

Planul de reorganizare: o imposibilitate

Aşadar, U Craiova SA 2013 – societatea administrată de Calu, bodyguard-ul lui Mititelu – este un creditor inventat. În consecinţă, nici transferul activităţii fotbalistice nu se poate realiza, având un caracter fictiv: „Fotbal Club Universitatea Craiova este organizat sub forma unei societăţi pe acţiuni şi trebuie să dovedească că divizarea şi transferul de activitate pe care le propune respect Legea 31 şi regulamentele FRF. Ori, transmiterea activităţii fotbalistice nu este posibilă, iar operaţiunea are caracter fictiv“, se arată în motivarea instanţei.

Datorii de peste 10 milioane de euro!

În planul de reorganizare trimis Tribunalului Braşov, Mititelu susţine că are vreo 5 milioane de euro datorii. Instanţa judecătorească a găsit mai bine de 10 milioane: „Planul nu redă situaţia reală a datoriilor curente. Doar cererile de creanţă născute în insolvenţă, depuse în 2011, sunt de 47.766.184,93 RON, adică aproximativ 10.614.708 euro, la un curs imaginat la 4,5 lei – euro! Prin plan, însă, se fac referiri la plăţi de doar 23.817.252 RON!”. Aşadar, din martie 2009 până în iunie 2011, clubul lui Mititelu a acumulat mai bine de 10 milioane de euro datorii.

Management financiar dezastruos!

Împotriva FCU Craiova s-a deschis procedura insolvenţei pentru o datorie de 600 milioane lei vechi avută către EuroExpo, cea care i-a echipat pe fotbalişti în Joma. Între timp, datoriile au crescut vertiginos, ajungând, aşa cum a arătat instanţa braşoveană, de ordinul milioanelor de euro. Fapt care i-a determinat pe judecătorii braşoveni să tragă concluzia: „Activitatea FCU Craiova este neprofitabilă. Datoriile acumulate sunt de 35 de ori mai mari decât cele pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă“. Vă întrebaţi de ce nu şi-a plătit Mititelu datoriile? Că a fost dezafiliat abuziv, a fost explicaţia patronului FCU. Dar nu a ţinut în faţa judecătorilor: „Această apărare nu poate fi primită. FC U Craiova are datorii neplătite către finanţele publice, fotbalişti, antrenori şi alţi creditori, anterioare măsurii dezafilierii! Doar către Finanţele Dolj, FC U Craiova are datorii, acumulate în perioada 2009-2010, de 13.474.396 RON!” În concluzie, Mititelu a reuşit ca în câţiva ani să îngroape FCU Craiova. Practic, planul de reorganizare propus este o himeră. Deci, este puţin probabil ca Mititelu să mai aibă vreo variantă de transfer de activitate fotbalistică.

Loading...

Citește și

Campionatul Ligii 2 se reia vineri cu şanse mari să continue cu două echipe în minus. Programul etapei a 22-a şi meciurile televizate

Campionatul Ligii 2, ediţia 2019/2020, se va relua la finalul acestei săptămâni cu etapa a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.