Federația Sindicatelor Libere Energetica, susține greva japoneză din CEO pentru reducerea vârstei de pensionare


Începând din data de 25 martie, membrii unui sindicat din CE Oltenia au intrat în grevă japoneză pentru a atrage atenția factorilor decizionali că trebuie redusă vârsta de pensionare de la 57 la 53 de ani și a stadiului de cotizare de la 35 la 30 de ani. Acțiunea de protest este susținută și de Federația Sindicatelor Libere Energetica, care anunța ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că susține propunerea Sindicatului Solidaritatea 2013 având în vedere că ,,îmbunătățirea condițiilor de muncă în sectorul de minerit și de producere de energie au fost minime în ultimii ani”.

,,Considerăm că solicitarea colegilor noștrii din minerit este firească și normala, cu atât mai mult cu cât lucrătorii din acest domeniu au boli profesionale, ca urmare a condițiilor de muncă actuale”, transmite, în comunicat, FSLE.
Ținând cont că este o grevă japoneză fără a perturba activitatea CEO, reprezentanții Federației speră că autoritățile competente să facă o analiză asupra problemelor cu care se confruntă zona de minerit și cea de producere a energiei.
Federația Sindicatelor Libere Energetica a făcut un apel la toți angajații ca pe timpul desfășurării grevei japoneze, și nu numai, angajații să acorde o atenție sporită asupra siguranței lucrătorilor și a instalațiilor pentru a se evita orice incident sau accident. FSLI dă asigurări, de asemenea, că doleanțele salariaților vor ajunge la factorii de decizie.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Cipri Porumbescu

    Dacă nu ști să citesti o lege, te rog gaseste si tu pe cineva să-ți citească și să-ți spună că vârsta standard de pensionare este 65 de ani. ,, Buno”, tu ori vrei să te faci de râs, ori vor alții să te facă de râs, ori atât te duce pe tine așa zis cerebel, care la tine cred că nu depășește un mm pătrat. Ai luat de mult premiul de cel mai incult miner sau lider de sindicat din CEO. Ai depășit cu brio toate standardele prostiei. Cred că dacă ai face un dosar cu analizele tale si le-ai depune la CEO, pentru a le analiza în Comisia Mixtă, cred ca ție ți-ar da lunar 2500 de lei, ca ajutor de boală. Nuiinteleg pe membrii tăi de sindicat, care sunt in jur de 250, iat toată federatia Energetica lui Gal, in jur de 950 membri. Chiar toți sunt așa ca tine? Eu nu cred! Dar trebuie să aiba si minerii un măscărici, trebuie și ei să mai râdă , să se tavaleasca pe jos de râs. Au de cine. Și să știi că și cei din spatele tău la fel se prapadesc de râs. Mult au căutat unul ca tine, dar au reușit și te-au gasit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.