Femeia de afaceri Mirela Păduraru, apel către instituțiile statului: Cele mai mari și vizibile evaziuni fiscale se fac în această lume „artistică”


Mirela Păduraru, femeia de afaceri din Tg-Jiu, care a fost nevoită să se ocupe de business-ul familiei, după ce soțul său, Florin Păduraru, a decedat, în luna ianuarie a acestui an, în urma unui infarct, a făcut un apel, într-un mesaj postat pe facebook, la instituțiile statului cu atribuții de control cărora le atrage atenția cu privire la cei care desfășoară activități artistice și nu-și declară veniturile.
Afacerista nu consideră normal faptul că firma sa, care derulează afaceri de aproximativ 3,5 milioane de euro, anual, să plătească sume uriașe la bugetul statului, lunar, iar cântăreții care nu-și declară veniturile să se dea în stambă prin vacanțe de lux și să-și afișeze ostentativ bolizii de sute de mii de euro.

„Cam care e talentul lor, de fapt ? Să cânte sau să fure?”

Femeia de afaceri Mirela Păduraru, cea care deține firma România Hidro Service SRL, s-a arătat revoltată față de sistemul de impozitare și a făcut publice sumele pe care firma sa le plătește, lunar, la bugetul de stat, iar instituțiilor care veghează la respectarea legii și celor cu atribuții de control le cere ca legea să fie respectată în același mod de toată lumea.
”Stimate Instituții, care aveți în subordine corectitudinea activităților desfășurate în această țară, sunt o văduvă în vârstă de 38 de ani, cu doi copii minori, care simte nevoia să-și strige durerea ca om care a preluat o afacere pentru care soțul și-a dat sănătatea și timpul, crezând că poate să facă ceva în industria din țara asta, care, din păcate, se degradează pe zi ce trece tot mai mult! Sper ca cineva să mă audă, iar aici nu mă refer la oamenii de rând, ci la cei ce pot lua măsuri!

Poate că vă întrebați ce reprezintă acele cifre din poza alăturata! Ei, bine, sunt sumele pe care SC Romania Hidro Service SRL le-a plătit pe 24.10.2018, iar astfel de sume plătim lunar, pe lângă multe alte cheltuieli, către Bugetul statului. De ce? Pentru că am avut curajul să credem că în România poți reuși să faci treaba corectă și care să aducă ceva bun în societatea și pe meleagul de care suntem legați, prin simplul fapt că aici ne-am născut și nu fugim să găsim altceva de munca în alte țări! Pe dracu, nu e deloc așa! Fără bănci la poartă și mult curaj nebun, nu faci nimic ! Mori de foame și ajungi slugă la alții!
Întrebarea mea, printre multele lipsuri și neajunsuri ale acestei țări, bogate, dar tâlhărite de toți, deopotrivă, este următoarea: De ce nu faceți, domnilor, ceva cu cei care desfășoară activități artistico-culturale la petreceri?”, întreabă afacerista în prima parte a mesajului scris pe facebook.
Dincolo de mesajul pe care a dorit să-l transmită autorităților, afacerista vorbește și despre condiția omului de afaceri care își înregistrează veniturile, în comparație cu artiștii care nu-și fiscalizează încasările și își permit mașini scumpe și vacanțe de lux.
„Vi se pare normal ca din toată activitatea unei firme cu cifra anuală de 3,5 milioane de euro, eu, Mirela Păduraru, să plătesc la STAT sume uriașe, poate că așa e corect (nu contest acest lucru), rate la bănci pe care dacă le-aș pronunța, v-ați așeza instant pe scaun să nu leșinați, să mă uit în portofel și să-mi drămuiesc foarte bine salariul (care este unul corect și cinstit declarat, așa cum este și întreaga activitate a firmei) pentru a întreține cei doi copii orfani de tată, precum și casa și cele necesare, fără să-mi permit vacanțe exotice, haine “de firmă”, poșete de mii de euro, rochii extravagante, ședințe săptămânale la saloanele de frumusețe etc.? Mie nu mi se pare normal să văd cum cântăreții de muzica de petrecere, și nu numai, se dau în stambă cu mașini de lux, vacanțe săptămânale, și, culmea, au și fani care-i apreciază pentru talentul lor!!! Cam care e talentul lor, de fapt ? Să cânte sau să fure? De ce? Pentru că ei nu fac facturi cum fac eu, chiar și pentru 2 lei (repet, pentru că așa e corect)! Pentru că ei nu declară la Stat tot ce încasează! Pentru că ei sunt artiști!”, a continuat afacerista.

Mirela Păduraru: Vă rog frumos, faceți ca legile să fie respectate în mod egal de toata lumea

Mirela Păduraru și-a rugat prietenii de pe facebook să-i distribuie apelul către instituțiile care veghează ca legile să fie respectate și afirmă că, în mod normal ar trebui ca și artiștii să își înființeze firme și să plătească la stat în raport de încasări. Mai în glumă, mai în serios, acesta afirmă că, în cazul în care lucrurilor vor continua în același mod, se gândește să predea afacerea Statului și se va apuca de cântat.
„Cei care lucrăm cinstit și corect, ce suntem? Niște fraieri ca mine, care am în subordine 60 de angajați și multe probleme! O fraieră care trebuie să se împace cu ideea că industria din Romania e în picaj continuu, care trebuie să plătească rate la bănci până la adânci bătrâneți pentru ca Statul știe doar să ia, nu să și susțină pe cei care muncesc corect? Ok, atunci să ia de la toți! Am talent la cântat si o pot demonstra oricând , iar dacă lucrurile vor continua așa, jur că mă apuc de cântat și las ușile deschise Statului să continue activitatea pe care o am acum!!! Unele dintre cele mai mari și vizibile evaziuni fiscale se fac în această lume “artistică” , în piețele de legume, în restaurantele care organizează evenimente, în biserici etc. și, culmea, toți lucrează cu banii jos, pe când în lumea asta, a mea, trebuie să accept și plata la 90 de zile, pentru că asta e dezvoltarea în această ramură industrială a României! Vă rog frumos, faceți ca legile să fie respectate în mod egal de toata lumea!”, a scris Păduraru.

„E plina tara de hoți…”

În epilogul ”strigătului” său, pe lângă alte anomalii pe care le remarcă, afacerista, conchide prin a solicita instituțiilor ca artiștii să fie obligați să emită facturi pentru prestațiile lor, iar în caz contrar să fie trași la răspundere.
”Nu am nimic personal cu cineva anume, și chiar respect pe cei care nu se vor simți cu musca pe căciulă pentru că ei știu ca sunt corecți, deși, pun pariu ca sunt extrem de puțini care vor avea acest sentiment!
E plina țara de hoți, iar românul e atât de deștept încât va fura de fiecare dată dacă va vedea ca i se permite! La noi nu există principii din educație de neam, dar și din cauza nivelului de trai scăzut pe care ni-l oferă conducerea acestei țări!
Concluzia acestui strigăt, poate prea intim și prea lung explicat, este : Vreau ca artiștii să aibă forme juridice legale, declarate, să plătească la Stat exact contribuțiile aferente încasărilor a mii de euro pentru o oră de activitate la un eveniment! Să emită facturi corecte către beneficiari, iar, în caz de fraudă, să fie trași la răspundere și cei care acceptă să încheie astfel de tranzacții incorecte, mai ales acele persoane fizice care spun că nu le sunt de folos facturile reale și că nu au nevoie de ele…dar, și locațiile care acceptă să aibă în incintă oameni care vin să desfășoare acolo astfel de activități ilegale, așa cum le consider eu, și cum sunt de fapt!
Este corect și cinstit ceea ce semnalez, nu este nimic ilegal sau aberant!”, a ținut să precizeze Mirela Păduraru.

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

4 comentarii

  1. Stimata Doamna sunt perfect de acord cu dvs.,dar va rog sa intelegeti ca acest sistem corupt s-ar putea sa va trimita mai multe controale pe cap, pacat ar fi pentru ceea ce faceti

  2. sistem corupt facut si de ea si altii ca ea. sa nu fim ipocriti! sa gasesaca ea tara unde agentii economici sunt scutiti de taxe si impozite. numai ea plateste? o sa impoziteze si lautarii pana la urma

  3. Daca tăceai filozof rămâneai….și cu avântajul de la lac…care deunăzi la făcut și pt public…cu taxă 50 lei….știi cum e…tot omul e porc, vb lăutarului…că daca ceri bon…artistul zice…îți dau dar îți adaug TVA….și atunci clientul accepta….despre ce vb….

  4. Am lucrat pana acum 30 de ani si am platit impozit pentru fiecare banut castigat, asa ca mi se pare foarte corect ca oricine castiga un ban in tara asta trebuie sa-si plateasca taxele legale. Problema e corect pusa de doamna citata mai sus pentru ca doar artistii au mai ramas neplatitori de taxe in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: