Femeie amendată pentru că a circulat pe Calea Tismanei, în timp ce zeci de mașini stau parcate pe trotuare și pe spațiile verzi


Municipiul Motru este sufocat de zecile de mașini care sunt parcate pe stațiile verzi la blocuri, pe trotuare ori de-a lungul străzilor din oraș. Lipsa locurilor de parcare face însă victime în rândul pietonilor, o femeie fiind amendată recent pentru că a traversat prin loc nepermis, cu 290 de lei. Polițistul de la Rutieră nu a luat în seamă scuza femeii, deși strada, și de o parte și de alta, inclusiv pe trotuare, era ocupată de mașini parcate. În oraș sunt însă și locuri de parcare cu plată, dar acestea sunt, în general, goale.

Calea Tismanei leagă piața veche a orașului Motru, pe DN67, de Lupoaia și Baia de Aramă. Strada este intens circulată, mai ales de mașini de mare tonaj, acestea fiind un pericol pentru copiii care vin la școală, zilnic pe acest traseu. Mașinile cu gabarit mare au ajuns să blocheze însă trotuarele cu zilele pe Calea Tismanei, fără ca Poliția Locală ori Poliția Motru să ia vreo măsură cu șoferii, chiar dacă legea le permite acest lucru.

Amenzi pentru plătitorii de taxe

În timp ce organele închid ochii la șoferi, îi deschid la pietonii obligați să circule direct pe carosabil, punându-și viața în pericol. Acest lucru se întâmplă de mai mult timp în oraș dar nimeni nu ia o măsură în acest sens. Ca atare, trotuarele s-au dărâmat, spațiile verzi din oraș la fel, iar mai multe rable zac nestingherite în spațiile respective, fără ca autoritățile să ia vreo măsură în acest sens. Cetățenii sunt nemulțumiți și sesizează aceste derapaje pe rețelele de socializare, întrebându-se dacă orașul este sau nu condus și de ce nu se iau măsuri pentru a se evita astfel de evenimente neplăcute.
Cu câteva zile în urmă, o femeie din oraș a fost amendată pe Calea Tismanei tot din cauza acestor mașini care blochează artera pietonală, iar în oraș un alt cetățean, care era însoțit de copilul său minor.
Astfel de probleme sunt întâlnite și pe alte artere din municipiu, nu de puține ori circulația fiind blocată, ca urmare a mașinilor parcate la întâmplare în intersecții, pe trecerile de pietoni sau pe străzile înguste din oraș.
Rămâne de văzut dacă cineva va dori să îndrepte sau nu această problemă.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Asa stiu boschetarii de serviciu sa scadă infracționalitatea in motru…Atât pot ei…sau atât vor ei. Oare cuvântul PREVENȚIE are vreo însemnătate pt ei? Dar ei nu îi pot amenda pe cei care le ofera sfânta şpăguță, ar fi prea de tot…Masinile de la taxi confort si de la sgm ocupă trotuarul de ani de zile…parlitul de popa militiaanul la fel… rusine vouă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.