Femeile pesediste au luat cu japca şefia postlicealei „Carol Davila”!

colaj-femei

• Camelia Bibere, înlocuită din funcţie în timpul concediului medical
• Preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Târgu Jiu, Liliana Luca: „Nu ştiu cât de reale sunt acuzaţiile, pot să vă spun că deciziile au fost luate în conformitate cu Legea Educaţiei”

Departe de prevederile legale şi, în câteva cazuri, chiar de etica profesiei, reprezentantele „sexului frumos” din PSD Gorj au răsturnat conducerea de la Şcoala Postliceală Sanitară Târgu Jiu, preluând cu forţa şefia acestei instituţii. Folosindu-se, evident. de faptul că reprezintă chiar USL, fie şi doar la nivel local, preşedinta PSD pe municipiu, Liliana Luca, a numit-o pe fosta şefă a femeilor din acest partid, Sanda Mischie (soţia fostului şef al CJ şi PSD Gorj, Nicolae Mischie), în funcţia de preşedinte a Asociaţiei Femeilor Gorjene. Această  entitate patronează Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Mai mult, profitând practic de starea de sănătate precară a directorului Camelia Bibere, al cărei mandat la cârma instituţiei expiră abia la data de 31 august 2014, femeile pesediste au numit, cu de la sine putere (deci, fără a respecta prevederile legale), în funcţia de director la această şcoală pe Ramona Hortopan. Toate aceste informaţii sunt cuprinse într-un memoriu transmis şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Modul în care s-au desfăşurat lucrurile la „Carol Davila”, culminând cu înlăturarea  medicilor din forurile de conducere ale şcolii, este absolut revoltător. Femeile pesediste şi-au permis să intre cu bocancii în Legea Educaţiei Naţionale, schimbând şi punând în funcţii (pe care le-au inventat) personaje nepregătite profesional şi lipsite chiar de umanitate, având în vedere faptul că directorul legal al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” se află şi în prezent pe patul de spital. Camelia Bibere delegase de fapt un profesor care să-i ţină locul în această perioadă, până la revenirea sa în activitate.

„Lotul” femeilor PSD, tur de forţă deasupra legii


Reprezentantele PSD, conduse de preşedinta la nivelul municipiului Târgu Jiu, Liliana Luca, fosta preşedintă la nivelul judeţului Gorj, Sanda Mischie, soţia consilierului local, Roibu Aurelia, precum şi de preşedinta Colegiului Medicilor, Ana Băleanu, au hotărât să acapareze Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” „prin forţă”, după cum se arată în memoriul care a ajuns şi la presă, încălcând cu ştiinţă Legea Educaţiei Naţionale. „În fapt, în data de 25 noiembrie 2013 au hotărât să forţeze preşedinta Asociaţiei Femeilor Gorjene, asociaţie ce patronează Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, Târgu Jiu (Nicoleta Vârjan, n.red.) să-şi dea demisia pentru a fi înlocuită. În 27 noiembrie, la o întrunire convocată telefonic, în cadrul Consiliului Director al asociaţiei, au fost propuse două doamne doctor (Mischie Sanda şi Creola Enoiu) pentru a ocupa funcţia de preşedinte. În urma votului, rezultatul a fost: 12 voturi pentru Sanda Mischie şi 12 voturi pentru Creola Enoiu. Încălcându-se orice lege, fără nicio reglementare prevăzută în Statutul Asociaţiei, preşedinta PSD la nivelul municipiului Târgu Jiu, prof. Luca Liliana, stabileşte că Sanda Mischie este preşedinta asociaţiei, iar Creola Enoiu să ocupe funcţia de prim-vicepreşedintă, funcţia neexistând în statut”. Între timp, aflăm însă că dr. Creola Enoiu se retrage din această afacere, refuzând acest post, dându-şi probabil seama de absurdul situaţiei.

Puci sau ce?

În data de 12 decembrie 2013, tot la Muzeul Târgu Jiu, spaţiu folosit mereu de către staff-ul PSD pentru întruniri, a fost convocat din nou Colegiul Director, ale cărui membre, în proporţie de 80 la sută, nu şi-au plătit cotizaţia de ani de zile, în care s-a hotărât schimbarea conducerii Şcolii Postliceale „Carol Davila”, în lipsa Cameliei Bibere, ce se afla în concediu medical (deci, fără nicio bază legală), şi înlocuirea ei cu dr. Ramona Hortopan, care face parte din acelaşi partid, colegă cu şefa PSD Târgu Jiu, Liliana Luca, şi cu fosta şefă a femeilor din PSD Gorj, Sanda Mischie.

Multifuncţionale

Pe de altă parte, activităţile Lilianei Luca şi ale Ramonei Hortopan pot rivaliza cu cele ale unor super-eroi, desfăşurând tot felul de activităţi în acelaşi timp. (doar Codul Muncii poate face lumină în aceste situaţii). Astfel, dr. Hortopan conduce o şcoală în învăţământul preuniversitar, este profesor la UCB Târgu Jiu şi preşedinte al  Organizaţiei de Femei PSD Târgu Jiu. De asemenea, Ramona Hortopan funcţionează în aceiaşi parametri de performanţă: medic de familie la Roşia de Amaradia, medic la Centrul de PERMANENŢĂ (!) de la Prigoria şi… director la şcoală.

Fără definitivat?

Din memoriul transmis ISJ Gorj, mai aflăm că Ramona Hotopan s-a titularizat în 2012, „dar nu s-a înscris nici până în prezent la examenul de definitivat, examen ce se susţine la nivel naţional şi NU în şcoala în care a dat titularizarea. În afara faptului că au numit în funcţia de director, în timpul anului şcolar, fără motive legale de încetarea mandatului  directoarei ce deţine Decizia de numire de la ISJ Gorj până la 31.08 2014, o doctoriţă fără niciun grad didactic, au inventat în timpul anului şcolar funcţia de director adjunct şi au numit în lipsă, fără să existe solicitare pentru ocuparea acestei funcţii, pe doctoriţa Olimpia Trocan”. În reclamaţie se mai arată că  „doamna Trocan este netitulară, fără niciun grad didactic până în 2010, când a fost evaluată şcoala de către reprezentanţii ARACIP şi, pentru a nu- şi pierde autorizarea de funcţionare, a fost înlocuită, în timpul evaluării, cu doamna Eugenia Dafinoiu, profesor pensionar”.

Prestare de servicii la „postliceală” cu propria firmă

Acuzaţiile curg şi în ceea ce o priveşte pe Olimpia Trocan. În trecut, aceasta a mai îndeplinit funcţia de director la „Carol Davila”, perioadă în care „a semnat contractul de prestări servicii medicale între şcoală şi propria firmă de servicii medicale (laborator de analize medicale, n.red.) pe care o deţine”. Cert este că subiectul ce fără îndoială va capta şi atenţia ISJ Gorj, dar mai ales a Ministerului Educaţiei, memoriul ajungând şi la această instituţie. Pe de altă parte, contactată pentru a-şi exprima un punct de vedere față de acuzaţiile în acest caz, Liliana Luca, şefa femeilor din organizaţia municipală a PSD Gorj, a declarat: „Numirea doamnei Mischie a avut la bază voturile din Colegiul Director al Asociaţiei, mai ales că dumneaei este una dintre fondatorii Asociaţiei Femeilor Gorjene. Acest aspect a cântărit foarte mult. Pe de altă parte, pot să spun că doamna Bibere a fost înlocuită înainte de a veni cu hârtia de concediu medical. Mai mult, atât Ramona Hortopan, cât şi Olimpia Trocan, ocupă aceste funcţii în mod interimar şi nu prin concurs. În cazul susţinerii unui concurs, sunt alte criterii de numire, evident. Nu pot să vă răspund cu privire la pregătirea doamnelor Hortopan sau Trocan, doar acestea pot să vă răspundă. Sigur este faptul că dumneavoastră cunoaşteţi doar o parte a acestei situaţii”, a mai spus Liliana Luca. Ramona Hortopan nu a răspuns apelurilor noastre telefonice; în schimb, mai putem menţiona fapătul că Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost recunoscută, acreditată practic, pe munca directorului Bibere. Mulţi dintre medicii care predau în această şcoală privată au fost pe punctul de a renunţa, având în vedere că şcoala ar putea rămâne cu actuala conducere. Vom reveni cu acest subiect şi în ediţiile viitoare.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

8 comentarii

 1. Jenant,nu discutam despre competenta doamnelor, toate au un grad ridicat,dar, sa tinem seama de starea de sanatate a d.nei Bibere!

 2. Salut redactie pt ca vad ca nu vreti sa fiti responsabili,nu vreau sa va spun decat ca maistra asta hitlerista BIBERE(SA FIE SANATOASA), s a pus director mult mai grav decat cele la care faceti referire-gradul ei didactic este de maistru instructor!!!???-zic eu ca nu putem compara profesionalismul medicilor de care ati vorbit cu spagara de Bibere,hai sa fim seriosi!!!!

 3. In perioada d-nei Camelia (atunci cand era in ISJ, dar si la postliceala), s-a facut facut educatie. Spagari suntem toti (de la vanzatorul care nu-ti mai da 1 ban rest, pana la varf cand uita sa plateasca darile). Hotul striga hotii…..

  Pacat de modul in care este tratat OMUL Camelia Bibere (si mai ales perioada aleasa…….), probabil sunt multi care vor da o desfiinteze de tot. UN OM impotriva sistemului….
  Nu merita o astfel de atitudine!!

  • Omul Camelia Bibere a fost tratat cu multa diplomatie intotdeauna, acest articol foloseste termeni care nu au nicio treaba cu realitatea.

 4. Bibere era mana dreapta a lui Mantoc, iar atunci cand Inspectoratul Scolar si-a inlocuit garnitura de PDL-isti de la conducere, Bibere si-a asigurat un loc caldut la conducerea acestei scoli! Ea nu are pregatire in domeniul medical, preda ITC la Lic. Economic, deci sa fie multumita ca a supt destul pe la toate cadrele si elevii care apelau la interventiile ei ! Ca sa nu mai vorbim de spagile luate anterior la ex. de bacalaureat cand era la ISJ! Probabil a invatat de la mentorul ei Liviu Andrei treaba cu concediul medical atunci cand esti pe cale sa-ti pierzi functia, dar si de a toca inutil si ilegal fonduri europene, pentru a-i invata pe romi ! Oare ce diagnostic subit a lovit-o pe doamna?

  • Oare toti ministrii au studii de specialitate in domeniile pe care le pastoresc?! Este usor sa dai intr-un OM cazut….
   koko, crezi, ca anterior acestei schimbari, lucrurile au mers prost? Acreditarile oare s-au obtinut politic (pentru cineva de la PDL, care razbate in perioada USL, nu se comenteaza nimic…)?

   Cei care dau cu piatra, se simt mai linistiti?

 5. de ce toata lumea se ia de DNA HORTOPAN SAU DE DNA TROCAN?Sunt medici competenti care au stiut prin profesionalismul dumnealor sa atraga atentia elevilor catre o meserie frumoasa.CE ESTE ATAT DE GREU DE INTELES CA ACESRW DOAMNE VOR SA FACA CEVA PENTRU ACEASTA SCOALA SI PENTRU GENERATIILE CARE VIN.SA LE FIE RUSINE LA CEI CARE INCEARCA SA LE PATEZE IMAGINEA SI CRED CA FIECARE AR TREBUI SA RESPECTE IN PRIMUL RAND FAPTUL CA ACESTE DOUA DOAMNE AU INVATAT ANI DE ZILE CA SA AJUNGA UNDE SUNT ASA CA TOT RESPECTUL PENTRU ELE.

 6. Ar trebui sa respectati activitea doamnei Bibere. Este un om deosebit, cu coloana! Din partea mea si a multor colegi din invatamant numai de bine. Va rog sa respectati si sanatatea doamnei. Ar trebui sa va fie rusine sa dati intr-un om la greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: