Ferme de porci, închise de inspectorii sanitari-veterinari

porci

Inspectorii sanitar-veterinari au suspendat activitatea a zece firme de porci din judeţul Gorj după ce, în urma unor controale, au constatat că nu au fost respectate normele de biosecuritate şi bunăstare a animalelor.
Aceste controale tematice au avut loc la crescătoriile de porci din Gorj pentru a preveni apariţiei pestei porcine şi a pestei porcine africane. Controalele tematice au vizat și fermele de pui de carne şi pe cele de găini ouătoare în vederea prevenirii apariţiei gripei aviare. Administratorii acestor mici exploataţii sunt obligaţi să depună la Direcția Sanitar Veterinară Gorj o declaraţie pe proprie răspundere şi să se înregistreze la Registrul Comerţului. „După eliberarea acelui document devin exploataţii comerciale de tip A (…) Avem în jur de 40 de asemenea mici ferme de tip A la suine, iar la crescătorii de ovine şi bovine, la nivel judeţean, sunt circa 900 de exploataţii. Am luat fiecare localitate în parte şi am verificat acele unităţi, iar la cele care nu au îndeplinit normele de biosecuritate şi bunăstare a animalelor le-am suspendat activitatea, urmând să şi-o reia în momentul în care vor remedia neconformităţile. Zece astfel de crescători nu au respectat măsurile impuse”, a spus Ion Iliuţă. Documentul care atestă că exploataţia respectă condiţiile impuse va fi eliberat pe loc la sediul DSVSA, iar inspectorii sanitar-veterinari vor verifica dacă situaţia declarată coincide cu cea existentă în ferme.

Amenzi la magazinele alimentare

În perioada 23 februarie-1 martie, au avut loc mai multe acțiuni de control la magazine alimentare din Gorj. Inspectorii DSV Gorj au mers în localitățile: Târgu-Jiu, Drăguțești, Schela, Vladimir, Săulești, Bărbătești, Stejari, Urdari, Padeș, Câlnic. La Târgu-Jiu a fost aplicată o sancțiune de 600 lei la un magazin alimentar care depozitase necorespunzător peștele congelat, la Câlnic, la un magazin alimentar, a fost aplicată o amendă de 600 lei pentru că plafonul acestuia era plin de mucegai. De asemenea, potrivit lui Ion Iliuță, au mai fost aplicate amenzi de 8.400 lei unor persoane fizice care au vândut animale fără a deține acte. Vânzarea a avut loc la Târgul de animale de la Săulești.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: MORI DE RÂS! MOTIVUL pentru care un localnic a cerut un document la o primărie din Gorj: „Pentru a mă șterge la fund”

Un bărbat de 33 de ani, din comuna Lelești, a depus o solicitare haioasă la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: