Festival-concurs pentru grupurile corale din Gorj

colindatori-(4)

Consiliul Județean Gorj, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovare Culturii Tradiționale Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” și Cercul Militar din Târgu Jiu organizează ediția a VIII-a a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană”.

Festivalul-concurs „Corala Gorjeană” este un festival dedicat exclusiv formațiunilor și grupurilor corale. Evenimentul se va desfășura pe data de 12 decembrie și are ca scop revitalizarea mișcării corale de amatori, atât la nivelul școlilor generale, cât și la nivelul liceelor și al așezămintelor de cultură. Pot participa toate grupurile corale de adulți sau de copii.
Concursul se va desfășura pe trei secțiuni, respectiv secțiunea „Coruri mixte mari și de cameră”, secțiunea „Coruri pe voci egale” și secțiunea „Grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale. Repertoriul participanților trebuie să cuprindă trei piese: o piesă din repertoriul național, o piesă din repertoriul internațional și una din repertoriul sărbătorilor de iarnă. Pentru înscriere, cei interesați trebuie să trimită fișa de participare pe adresa C.J.C.P.C.T. Gorj, str. Eroilor nr.15, CP 210135, Târgu Jiu, jud. Gorj.

Jurizarea va fi făcută pe mai multe criterii

Juriul festivalului va fi alcătuit din personalități ale culturii gorjene, iar jurizarea va fi făcută pe baza repertoriului ales de către fiecare formațiune corală, pe baza valorii interpretării și pe baza ținutei scenice.
La sfârșitul festivalului vor fi acordate premii pentru fiecare secțiune în parte. Pentru secțiunea „Coruri mixte mari și de cameră”, premiul I va fi în valoare de 700 de lei și va fi oferit de către CJCPCT Gorj, premiul II va fi în valoare de 600 de lei, iar premiul III va fi în valoare de 400 de lei. Pentru secțiunea „Coruri pe voci egale”, premiul I va consta în suma de 600 de lei, premiul II va fi de 500 de lei, iar premiul III va fi în valoare de 300 de lei. Pentru ce-a de-a treia secțiune, respectiv secțiunea „Grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale”, cei care vor ocupa primul loc vor primi suma de 500 de lei, cei care vor ocupa locul al II-lea vor primi 400 de lei, iar cei care vor ocupa locul al III-lea vor primi suma de 250 de lei. Toate formațiile vor primi diplome de participare la festival.

loading...
Loading...

Citește și

CANDIDEAZĂ la ȘEFIA CJ? Ce spune LIDERUL PNL Gorj

Dan Vîlceanu anunță că nu-și dorește funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, deși se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.