Festivalul Brânzei și al Țuicii la Rășinari 24-25 August 2019


Ansamblul Folcloric Cheile Oltețului din Polovragi, ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural Polovragi participă la ediția a XVI-a a Festivalului Brânzei și Țuicii de la Rășinari.

Pe parcursul celor doua zile de festival vor avea loc demonstratii de preparare a produselor din lapte si ateliere tematice. Unul dintre cele mai frumoase sate ale României, Rășinariul, vă așteaptă timp de două zile cu un târg de brânzeturi și specialități din Mărginimea Sibiului, preparate tradiționale, bulzul festivalului, spectacole folclorice și multe alte surprize vor fi pregătite de organizatori la Curmătura Ștezii.
Ansamblul Cheile Oltețului din Polovragi participă cu 20 de membrii cu dansuri populare, soliști vocali și instrumentiști. În cadrul programului de 30 de minute vor fi prezenți pe scena festivalului Alexandru Marin la orgă- acordeon și Șandru Ioana solist vocal.
Duminică 25 august 2019 mai participă Ansambluri folclorice din Gorj, Vâlcea și Sibiu. Ca în fiecare an, pe scena festivalului vor fi prezenți interpreți cunoscuți ai folclorului românesc și formații locale.
Telemea, țuică și afinată de casă, tocană de oaie la ceaun și faimosul „bulz al festivalului” sunt doar câteva dintre produsele expuse pe standurile participanților.
Festivalul Brânzei și al Țuicii aflat pe Agenda Culturala a Primariei Rasinari si a Consiliului Judetean Sibiu este organizat în fiecare an pentru a transmite și promova tradițiile din Rășinari, recunoscute și la nivel European prin câștigarea titlului „Mărginimea Sibiului destinație de excelență în turism și gastronomie locală” (2015). Festivalul Brânzei și Țuicii este un eveniment care oferă tuturor șansa să cunoască tradițiile din Rășinari, să viziteze obiectivele turistice, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice.
Așadar dacă vreți să petreceți două zile la Rășinari cu produse tradiționale și dansuri populare vă invităm la Curmătura Ștezii.

Loading...

Citește și

ARGUMENT privind crearea Centrului „Constantin Brâncuși” al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

Moștenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuși a intrat în conștiința umanității ca unul dintre reperele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.