Festivalul Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor de la Munte”


Primăria, Consiliul local și Căminul Cultural Baia de Fier și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează Festivalul Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor de la Munte” în perioada 14-16 septembrie 2018. Duminică 16 septembrie începând cu ora 10.00 are loc lansarea cărții “Eroii din Baia de Fier și Cernădia”, dar și lansarea revistei “Crinul Satelor”, nr. 31-32/ 2018, editura C.J.C.P.C.T Gorj. De la ora 11.30 are loc deschiderea oficială a festivalului de către primarul comunei Baia de Fier Dumitru Turbăceanu. Gorjenii prezenți la eveniment au posibilitatea să vadă un moment folcloric oferit de formațiile participante din Vâlcea, Olt, Argeș și Gorj, dar și o paradă a portului popular.
Tot duminică 16 septembrie 2018 în cadrul Festivalului Folcloric Pastoral, care se va desfășura pe Stadionul “Ion Toderescu” are loc a III-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Meşterii tradiţionali sunt așteptați în număr mare cu produsele pe care le confecţionează manual. Gorjenii vor putea cumpăra din targ costume populare, ceramică, împletituri, icoane pe lemn şi sticlă, dar și coşuri de nuiele. Cei care vor veni la târg vor avea de unde alege un cadou sau poate ceva util în casele lor, deoarece târgul va avea de toate pentru toţi şi pentru toate buzunarele.

loading...
Loading...

Citește și

Trupul neînsuflețit al tânărului Alex Crăcui va fi depus astăzi la CAPELĂ!

Cu o imensă durere în suflet soția tânărului Alexandru Crăcui, Valentina Crăcui îi anunță pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.