Feurdean susține astăzi la Camera Deputaților reducerea vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare în minerit și energie!


Ioan Feurdean, secretarul Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul Carierei Lupoaia, a fost delagat să reprezinte această organizație sindicală din CE Oltenia, luni, la Parlamentul României. Mai exact, la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, reprezentantul sindical din CEO va milita pentru drepturile minerilor și cele ale energeticienilor din compania din Gorj. Asta, după ce liderul sindicatului a fost prezent vineri la Ministerul Energiei pentru a discuta despre salarizarea din CEO, despre lipsa de personal, dar și despre problemele cu care se confruntă sindicatul pe lipsa dialogului cu administrația.

„Am decis ca secretarul organizației să susțină în comisia din cadrul Camerei Deputaților cauza Sindicatului Solidaritatea 2013, iar, cu siguranță, vocea organizației va fi auzită de factorii de decizie de la Parlament. Ne dorim ca în această comisie să se stabilească ca minerii și energeticienii să poată ieși la vârsta de 53 de ani la pensie, dacă au 30 de ani de muncă în condiții deosebite. Acum minerii și energeticienii se pot pensiona doar la vârsta de 57 de ani cu 35 de ani de stagiu de cotizare. Membrii acestei comisii vor înțelege, cu siguranță, că acest proiect trebuie aprobat deoarece personalul este îmbătrânit și bolnav, iar rămânerea acestor condiții de pensionare nu fac decât să aducă deservicii atât angajatorului cât și angajatului. Trebuie spus că acest proiect a fost ridicat și susținut și de fostul deputat de la Motru, Severus Militaru, dar, din păcate, alte interese au primat iar acesta nu s-a materializat”, a declarat liderul de sindicat de la Lupoaia.
Nicu Bunoaica susține că a încercat și pe timpul tehnocraților să implementeze acest proiect de lege, dar fără succes, deoarece guvernul tehnocrat era la finalul mandatului iar interesul pentru mineri și energeticieni era redus.
„Voi susține, în continuare, aprobarea acestui proiect iar luni, colegul meu, Ioan Feurdean va vorbi pentru noi toți în Camera Deputaților”, a specificat Bunoaica.

loading...
Loading...

Citește și

DRAMA MICUȚEI SORINA, fetița de numai 8 ani, luată de la familia care a crescut-o și dată spre adopție în SUA, a scos în stradă peste 300 de persoane! Autoritățile statului, IMPASIBILE!

Peste 300 de persoane au protestat, duminică, la Baia de Aramă, empatizând cu familia Șărămăt, …

2 comentarii

  1. Sigur obtine promisiuni ca iesiti la pensie dupa 35 de ani !….., de cotizatie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: