FIERBERE mare în CEO! LIDERII amenință cu PROTESTE de amploare


Liderii Federației “Univers” atrag atenția, printr-un comunicat de presă, că există riscul declanșării de conflicte spontane în zonele miniere și la termocentrale.

Eugen Iovan spune că nemulțumirile în rândul salariaților CE Oltenia sunt foarte mari. Minerii și energeticienii așteaptă majorări salariale în 2018. Liderul Sindicatului Energia Turceni amenință că, dacă oamenilor nu li se vor majora lefurile, Federația “Univers” va organiza proteste de amploare la București. “O să vedeți ce acțiuni vom face. O să-l luăm pe sus pe ministru. A făcut niște promisiuni, a venit și ne-a spus că vor crește salariile. Așteptăm să vedem ce buget ne va prezenta conducerea CEO pe 2018, pe data de 10 ianuarie când ne vom întâlni. Nu vom sta cu mâinile-n sân, vom face acțiuni de amploare. Nemulțumirile sunt foarte mari în rândul salariaților. Am rămas în urmă cu salariile în comparație cu alte unități și societăți. Vom protesta la București. Eu am o supărare foarte mare pe domnul ministru pentru că la ultima întâlnire pe care a avut-o la CEO a spus că în programul de reparații pe 2018 a fost prins și SE Turceni cu blocul nr. 3, acum am înțeles că l-au scos din program”, a declarat Iovan.

Marciuc: Minerii și energeticienii au rămas de căruță

Adrian Marciuc nu mai crede în promisiunile șefilor CEO, ori ale Ministrului Energiei, Toma Petcu, privind majorarea lefurilor. Vicepreședintele Federației “Univers” spune că vor fi organizate proteste de amploare dacă oamenii nu vor primi salarii mai mari în 2018. „Am discutat tot anul trecut. Ni s-a promis creșterea salariilor. Am primit mulțumiri din partea Ministerului pentru că am ajutat sistemul energetic național. Acum, urmează negocierile. Le-am explicat și noi la oameni că trebui să înțeleagă că anul trecut nu s-a putut face mai mult pentru ei. Anul acesta trebuie schimbată placa. Nu mai țin de foame mulțumirile. Trebuie să obținem majorarea salariilor. Nu mai cred în nicio promisiune. La bugetari au crescut salariile cu 10-15 %, minerii și energeticienii au rămas de căruță. Nu se mai poate. Trebuie să ne impunem și noi punctul de vedere. Așteptăm să ne fie prezentat, pe data de 10 ianuarie, proiectul de buget. Atunci se va vedea clar dacă sunt posibile majorări salariale. Dacă nu vor fi vom alege calea Bucureștiul. Vom recurge la toate formele legale de luptă sindicală. Să nu ne mire dacă vor apărea și conflicte spontane în cadrul unităților din companie”, a conchis Marciuc.

loading...
Loading...

Citește și

Polițist din Severin FELICITAT de Ministerul de Interne! FOTO

Un polițist din Caraș-Severin, a fost felicitat pentru faptul că a reușit să prindă un …

2 comentarii

  1. Iovane cand mama dracu a-i protestat tu ba cameleonule ?

  2. S-au supărat liderii,mai ales Marciuc si Iovan! Asa ca toată lumea sa-si pregătească portofelele,sa-si ia altele noi si mari ca sa încapă toate maririle promise.Ei si ceilalți lideri stiu foarte bine că sanse sint mici spre deloc dar ce sa spună? E greu sa spui altceva cînd ai veniturile care le ai si cine ti le asigură. Membrii simpli,sponsori ai acestor impostori vor fi hrăniți mai departe cu iluzii si minciuni,amarul fiind îndulcit probabil cu cîțiva zeci de lei dați, motiv de umflare si de bătăi cu cărămizi in piepturile de oțel ale acestora! Anul va începe „bine”asa cum tot începe de prin 2013 incoace cu aparitia binefăcătoare OG/36 izbăvitoare care să pună pe liber alți doritori sau”bosorogi” de 57-58 de ani! După aia om vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.