Fiica lui Işfan, PRIMA la Facultatea de Medicină din Bucureşti! A refuzat trei universităţi din Anglia

Ioana-Isfan

Inspectorul general şcolar Ion Işfan are cu se mândri. Fiica sa, Ioana, se numără printre primii studenţi admişi la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Carol Davila din Bucureşti. Ioana Işfan a fost admisă la trei universităţi din Anglia, însă a refuzat să plece din ţară de teama atentatelor care au loc în prezent în Europa. 

 

Pe lângă facultatea de medicină, Ioana va studia şi chimia la Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Politehnicii Bucureşti. Aceasta a intrat cu media zece la cele două facultăţi, însă fără a susţine examen. Ioana a fost admisă ca olimpică internaţională, iar olimpicii primesc din oficiu nota zece. „Am fost admisă la trei universităţi din Anglia: la University College London, University Of Manchester şi University Of Durham. De asemenea am avut trei interviuri la University of Cambridge şi am fost chemată la interviu şi la Imperial College London. Am ales să merg la Bucureşti pentru că m-am gândit că e locul cel mai potrivit pentru mine şi în condiţiile actuale din Europa nu ştiu dacă ar fi bine să plec în străinătate acum. Am intrat ca olimpică internaţională la cele două facultăţi. Sunt printre primii 19 pe lista de la Facultatea de Medicină Generală care nu au mai susţinut examen, urmare a rezultatelor pe care le-au obţinut la olimpiadele naţionale sau internaţionale pe perioada liceului. Eu am intrat la medicină în baza medaliei de bronz la olimpiada internaţională de ştiinţe pentru juniori din 2013. Şi la chimie am intrat tot ca olimpic”, a declarat Ioana.

S-a orientat spre cardiologie

Este atrasă de cardiologie, însă nu ştie pe ce ramură va merge. Tânăra a declarat că va lua o hotărâre după ce va studia toate ramurile. „Momentan mă gândesc la cardiologie, însă nu sunt obligată să aleg ramura în care voi profesa încă de la începutul facultăţii. După ce voi studia toate ramurile îmi voi alege una”, a declarat Ioana Işfan. De asemenea, proaspăta absolventă de liceu a precizat că nu ştie dacă va rămâne să profeseze în România sau va pleca în străinătate la sfârşitul studiilor. „E greu să spun de acum unde o să profesez. Acum aş înclina spre a rămâne în România, însă nu ştiu ce îmi oferă viitorul. Se pot schimba multe în următorii şase ani. Probabil în anul IV sau V o să iau o decizie serioasă în această privinţă”, a spus Ioana.

Ion Işfan: „O mare bucurie pentru mine şi familia mea”

isfan

Ion Işfan a mărturisit că soţia sa este cea care s-a ocupat cel mai mult de educaţia Ioanei. De asemenea, inspectorul şcolar că fiica sa va reuşi să termine cu brio ambele facultăţi, deşi nu sunt tocmai uşoare. „E o mare bucurie pentru mine şi familia mea. Noi am avut discuţii cu ea pentru că ea voia să plece din ţară. Voia să plece în Anglia, unde a şi fost admisă la trei universităţi. Am stat de vorbă în conjunctura cu ce se întâmplă acum în Europa, cu atentatele. Ea ne-a înţeles şi a ales Bucureştiul. Medicina a fost alegerea ei. Ea vrea să facă şi Chimie. Va merge în paralel cu ambele facultăţi. Pentru chimie a ales facultatea de la politehnică. Eu o susţin pentru ambele facultăţi pentru că este foarte bine să ştii ce se întâmplă în spatele medicamentelor pe care le prescrii oamenilor. Eu zic că o să facă treabă foarte bună. Este un copil care a învăţat tot timpul. Din clasa a cincea nu a avut nicio medie de nouă, a avut zece pe linie. Este un copil de zece. 99% este meritul soţiei. Nevasta este cea care s-a ocupat de ei”, a declarat Ion Işfan.

loading...
Loading...

Citește și

Accident cu șase răniți la Târgu-Jiu! Unul dintre șoferi, acuzat că făcea „liniuțe”

Un accident grav s-a petrecut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Târgu-Jiu. Șase persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.