sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:47

Fiica primarului trimisă în judecată pentru fapte de corupție ȘI-A PUS BANII LA DISPOZIȚIA DNA. Denunțătorul îi cere demisia primarului Nioață: „ULTIMUL RAHAT din comuna V-A BĂGAT de tot ÎN RAHAT!”


Inculpată de procurorii anticorupție pentru trei infracțiuni asimilate celor de corupție, Alina Adnana Mariana Doboș, fiica primarului Michy Nioață, vrea să scape de pedeapsă și a depus într-un cont bancar 16.400 de euro la dispoziția DNA, aproape jumătate din suma cu care a prejudiciat Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit. DNA a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra banilor și pe mai multe bunuri imobile ale tinerei.
Denunțătorul în această cauză, Claudiu Golu, un tânăr din Bumbești –Pițic, îi cere primarului să demisioneze, după ce a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

 

73.998 de lei, la dispoziția procurorilor

Michy Nioață, primarul comunei Bumbești-Pițic, fiica acestuia, Alina Adnana Mariana Doboș, și doi funcționari din cadrul OJFIR, Valeriu Gogelescu și Monica Zdrăilă au fost trimiși în judecată pe 6 decembrie a.c,de către procurorii DNA Craiova pentru comiterea mai multor infracțiuni asimilate celor de corupție, într-un dosar care privește o fraudă de 40.000 de euro cu fonduri europene.

Nioață va fi judecat de Tribunalul Gorj pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Fiica sa va compărea în fața judecătorilor, în calitate de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și două fapte de fals în declarații.

Cei doi funcționari din cadrul APDRP – OJFIR Gorj, Valeriu Gogelescu și Monica Zdrăilă vor fi și ei judecată pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals intelectual.
În actul de inculpare, procurorii susțin că în perioada 2012-2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, Alina Adnana Mariana Doboș (fostă Nioață) a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole.O parte din acele documente au fost furnizate de către primarul comunei Bumbești-Pițic, adică de tatăl său, Michy Nioață.
Fiica primarului a mai beneficiat și de sprijinul funcționarilor OJFIR, Valeriu Gogelescu și Monica Zdrăilă care îndeplineau atribuții de verificare a documentelor și a locațiilor unde erau implementate investițiile, în sensul că aceștia, în calitate de experți în cadrul A.P.D.R.P. – Oficiul Județean Gorj – Serviciul Verificare Cereri Finanțare, au atestat în mod nereal situația constatată pe teren, diferită față de cea prezentată în cererea de finanțare și în alte documente justificative, printre care și Planul de afaceri al solicitantului de fonduri europene Alina Adnana Mariana Doboș.
Aceasta a primit, în 25 iunie 2012, pe nedrept, fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 lei, pentru proiectul ”Creșterea veniturilor în exploatația agricolă”, pe care l-a accesat pe numele său și care urma să fie implementat în satul Poienari din Bumbești-Pițic.
Fiica primarului se află în Anglia de mai mulți ani, iar banii au fost primiți ilegal, întrucât erau alocați pentru o măsură care sprijinea tinerii fermieri. Oricum, microferma pentru care a primit 177.780 lei nu a fost înființată niciodată.
Ca să scape de pedeapsă, Alina Adnana Doboș este dispusă să dea banii înapoi, așa că a depus la o unitate bancară, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, suma de 73.998,20 lei, numai că procurorii
au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei șipe mai multor bunuri imobile ce aparțin acesteia.

„Ați dat cu jula…”

Denunțătorul în această cauză, Claudiu Golu, un fermier din comuna Bumbești-Pițic, a explicat, într-o postare pe pagina personală de pe facebook motivul din care a sesizat DNA și anunță că și alte dosare care orivesc ilegalitățile lui Michy Nioață, printre care tranzacționarea unor munți, sunt aproape finalizate și îi cere demisia primarului. ”Domnule primar, din câte văd în ziare, la radio, la televiziuni dumneavoastră aveți probleme cu legea, sunteți citat într-un caz penal pentru fraudare fonduri europene, adică ați dat cu jula. Eu vă cer demisia. De ce vă cer asta? Pentru că dacă aveți probleme cu legea și sunteți citat într-o cauză penală de fraudare bani, nu aveți ce căuta în fruntea unei administrații locale. Este o rușine mare pentru dumneavoastră să vă băgați fiica într-un dosar penal când ea are tot viitorul în față. Domnule primar, sfatul meu este lasă primăria și du-te acasă (…) Fata dumneavoastră apare cu 22 capete vaci la DSV și știm cu toții că nu le aveți și este o măgărie. (…) De când ați fost primar numai probleme ați avut și aveți, să nu credeți că s-a terminat dosarul cu munții făcuți cadou, este în lucru intens, dosarul cu munți de la obște este tot pe drum, o sa mai aveți surprize. Mai bine retrageți-vă și stați mai liniștit. Vă spun un secret care m-a dus ambiția de s-au întâmplat toate necazurile pe care le aveți. Știți că sora dumneavoastră Adriana Nioață, în noaptea în care ați ieșit primar, mi-a trimis un mesaj în care m-a înfuriat rău și pe 26 am trimis hârtia. Așa scria „ești un rahat, ești ultimul om din comună, nu te bagă nimeni în seamă”! Puteți verifica pe messengerul ei. Mai e și profesoara…. Vedeți, ultimul rahat din comună v-a băgat de tot în rahat. Rahatul nu se oprește, merge mai departe. Dă-ti demisia, du-te acasă și stai liniștit, un sfat prietenesc!”, a scris Golu pe pagina sa de pe facebook.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

6 comentarii

 1. Proști, proști, dar mulți.

  Foarte bine! de încurajat comportamentul acestui tânăr. Lighioanele politice au doar interesul de a fura, de a spolia; stiindu-se acoperiți de grupul criminal organizat. Doar că la banii europeni le dă m…UE. Furați, bă, de la concetățeni, că-i mai simplu.

  • Lui Mutu îi tremura chiloți are și el plângere la DNA tot cu ferma în punga . Cică tot Doctoru ia făcut. Dacă îl trimit și pe ăsta în judecata tânărul ăsta trebuie premiat și felicitat pentru curajul ce la avut. Felicitări Doctore pe ei ca tu ai mai băgat frica în ei .

 2. Bă frate mam uitat la interviul primarului îi venea sa plângă și nici nu știa sa vorbească . Declara ca vacile se culca prin mai multe grajduri. Pai ce mă erau cam curve.

 3. Proști, proști, dar mulți.

  Este foarte adevărat că … ca primarul ăsta nici măcar fostul milițian nu era, în sensul că ăsta parcă-i mai limitat. Se scuză că nu era primar când a accesat fondurile UE. Este adevărat! nu era primar, era viceprimar! Nu v-ar fi rușine! Încercați să scăpați, aruncându-vă-n brațele găștii roșii… Fi bărbat, primare! Ai băgat mână, suportă consecințele! Crezi că degeaba te-au pus în funcție profitorii cărora le împarți banii comunității?! Uiți că s-au umflat mușchii pe tine, abuzând drepturile cetățenilor din banii cărora primești salariul baban?!

 4. Irene Papas Cojoc

  Aoleeeu primare ce mai om ești !
  Cum dracu te-ai putut băga în așa coțcărie ???
  Iți dai seama că s-a dus pe apa sâmbetei orice șansă să mai candidezi de la PSD !!!
  Găsiți-vă om domnu Cârciumaru că ăsta e varză!
  …și din câte văd din poze l-a făcut pe dinți strănepotu lu Buddha…sau cam așa ceva…ăla cu față de berbec adormit de lângă statuia lu Buddha e denunțătorul ???

 5. Cam slinos bretonul premarelui nostru . Dom’ primar avem apa la robinet si sapun la comparativa . Poate te-n,,,,, prumuta (,,, gurita) Viorel Cretoiu de nescaiva bani de sapun si pasta de dinti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.