Fiii unor foști DIRECTORI ai SE Craiova, implicați într-o CRIMĂ ODIOASĂ! Liderul Sindicatului Dreptate și Frăție, OMORÂT după ce și-a cerut disponibilizarea de la CE Oltenia


Lucian Dinulescu, președintele Sindicatului Dreptate și Frăție din cadrul SE Craiova II, sucursală a Complexului Energetic Oltenia, a fost omorât săptămâna trecută, cu bestialitate, de un fost consilier juridic al unității energetice. Dinulescu, în vârstă de 42 de ani, a fost bătut, înjunghiat și aruncat în apele Jiului, de prietenul său, pentru suma de 3000 de euro. Victima omorului este chiar fiul lui Ion Dinulescu, fost director general al ex-Complexului Energetic Craiova, în timp ce criminalul este și el fiul unui fost director al societății, aflat la conducerea Aprovizionării în anul 1995.

Sursa foto: lupamea.ro

Liderul Sindicatului Dreptate și Frăție din cadrul SE Craiova II, afiliat FNME, a decis în iunie că a venit timpul să se disponibilizeze de la Complexul Energetic Oltenia. Deși muncea la sucursala CEO din anul 2009 și era lider de sindicat, Dinulescu se apucase de o mică afacere în care își implicase pare-se și un fost coleg din companie, Claudiu Stoica, fost consilier juridic, și el plecat din unitate cu ceva timp în urmă. Sindicalistul aducea mașini din afara țării și le vindea la Craiova, cu un preț mai bun. De altfel, de la o neînțelegere legată de o astfel de mașină a pornit și conflictul dintre cei doi amici, conflict în urma căruia Dinulescu și-a pierdut viața.

A uitat arma crimei!

Anchetatorii au stabilit, acum, că autorul crimei şi-a împrumutat victima cu 3000 de euro. Lucian Dinulescu i-a promis fostului consilierul juridic că va cumpăra o maşină, pe care o va vinde mai departe cu un preţ mai mare şi vor împărţi profitul. Victima nu s-a ţinut de cuvânt și nici nu i-a înapoiat banii lui Claudiu Stoica, aşa că acesta s-a hotărât să îl omoare pe fostul lui coleg.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că autorul crimei a premeditat totul. „Autorul şi-a împrumutat victima cu 3.000 de euro, în anul 2016, pe care nu i-a mai restituit. Pe acest fond, inculpatul a luat hotărârea de a-l omorî. S-a dotat cu o secure tip cosor şi cu un cuţit, pe care le purta tot timpul în maşina personală, aşteptând momentul prielnic pentru a pune în executare fapta“, au făcut public reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Consilierul juridic din cadrul CET Craiova a încercat să ascundă urmele crimei, însă a uitat la locul faptei arma cu care şi-a înjunghiat cel mai bun prieten. „Ulterior crimei, inculpatul a părăsit, cu acelaşi autoturism, locul producerii faptei, continuându-şi deplasarea până la podul din zona Braloştiţa, unde a aruncat în Jiu cuţitul. Apoi s-a deplasat în Pădurea Argineşti, unde a aruncat hainele şi încălţămintea victimei, dar şi tricoul său şi undiţa pe care o folosiseră la pescuit. Însă, cosorul l-a uitat la locul faptei“, au mai precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
În faţa anchetatorilor criminalul a recunoscut totul şi a fost arestat pentru omor calificat. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu privire la inculpatul Stoica Vasile Claudiu. În baza art. 226 cod pr. penală rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stoica Vasile Claudiu, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 19.08.2017 până în data de 17.09.2017, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen. Dispune emiterea, de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Stoica Vasile Claudiu. Cu contestaţie în termen de 48 de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.08.2017 “, se arată în hotărârea instanţei.

Colegii de sindicat din Craiova, șocați!

Vestea morții lui Dinulescu s-a aflat târziu la fostul loc de muncă, acesta plecând cu ordonanța din CEO chiar în luna iulie. ,,Am aflat din presă ce s-a întâmplat cu fostul nostru coleg. Joi a fost omorât iar duminică l-au și îngropat. Am vorbit doar între noi de cele întâmplate deoarece nu mai puteam face nimic pentru el. Compania nici atât, deoarece își ceruse ordonanța și plecase cu salarii compensatorii. Regretăm toți cele întâmplate, păcat că era tânăr, și să fie omorât chiar de prietenul lui…”, a declarat Ion Vîlceanu, liderul Sindicatului Liber Independent al CET Craiova II.
Acesta explică faptul că sindicatul lui Dinulescu s-a spart după plecarea liderului, toți cei de la Dreptate și Frăție găsindu-și loc în alte organizații sindicale din unitate.
,,Sindicatul lui Dinulescu s-a desființat în timpul scurt cât el a plecat, era deja în derivă, mai avea puțin peste 20 de membri. Fără lider, sindicaliștii au plecat care la ce sindicat au vrut. Unii sunt și la mine în sindicat. Dinulescu venea destul de des însă la Târgu-Jiu la companie cu situațiile legate de membri de sindicat, era cunoscut acolo”, a completat Vîlceanu.

Copii de foști directori

Liderul Ion Vîlceanu mai spune că oamenii la SE Craiova II au fost șocați, în aceste zile, de crimă dar mai ales că cei doi implicați în aceasta proveneau din familii bune, tații acestora fiind directori mari în fostul Complex Energetic Craiova. ,,Tatăl lui Dinulescu, Ion Dinulescu, a condus timp de un an CE Craiova, în perioada 2009-2010 ca director general iar tatăl lui Stoica a fost director la Aprovizionare în anul 1995. Criminalul și victima sunt fiii unor oameni care au avut funcții puternice în energia de la Craiova dar și bani, dar uite unde s-a ajuns și asta pentru 3000 de euro. Mai știu doar că tatăl lui Stoica a murit, s-a înecat la mare…”, a completat Vîlceanu.
Claudiu Stoica, fost consilier juridic în cadrul SE Craiova II, riscă să își petreacă ani buni după gratii, el fiind, în prezent, arestat pentru omor calificat.

ION D. ION

loading...
Loading...

Citește și

Descoperire terifiantă în curtea unui fost parlamentar de Gorj

Polițiștii din Târgu-Jiu au făcut o descoperire macabră, miercuri dimineața, în curtea unei case de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: