sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:01

Finanţatorii CEO, speriaţi!

fondul-proprietatea

Fostul director general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, speră ca cel mai mare producător pe bază de energie din România să nu ajungă să fie, până la urmă, privatizat majoritar.

Asta, deși, spune fostul manager, în ultimele luni, ar fi fost luate intenționat anumite măsuri pentru ca valoarea CEO pe piață să scadă. El speră ca lumea să se trezească „la realitate“.

Departe de insolvenţă, aproape de privatizare?

Fostul manager precizează: „Eu sper să nu se întâmple treaba asta și să se trezească lumea la realitate pe de-o parte și chiar sunt mândru că am reușit să creăm o firmă care, cu Consiliul de Supraveghere ostil și cu jumătate din directorat ostil, totuși nu poate fi omorâtă, pentru că asta este senzația mea, că se vrea ca această firmă să fie omorâtă. Pe de-o parte ni se spune că suntem departe de insolvență, pentru că așa este, nu avem nicio legătură cu insolvența, la ora asta, dar pe de altă parte, toate măsurile care se iau sunt pentru a speria finanțatorii pentru a retrage finanțările, ca să ajungem în insolvență. Să vă dau exemplu de măsuri, care, după parerea mea, sunt luate intenționat pentru a diminua veniturile companiei, ca aceasta să arate rău pe hârtie sunt următoarele: toată lumea știe că profitul este diferența dintre venituri și cheltuieli, asta este toată economia, oricum ai face socotelile, pentru veniturile încasate în 2015 și cheltuielile făcute în 2015, este foarte clar că ieșim pe plus cu niște sute de milioane. Ce se încearcă și, acum, fac apel și la organele de control, se încearcă diminuarea acestor venituri prin nerespectarea legislației în zona minieră, care înseamnă trecerea unor cheltuieli de pe investiții pe reparații. Ele sunt obligatorii a fi făcute pe investiții și sunt făcute pe reparații pentru a crește artificial costul pe tona de cărbune. Toate aceste matrapazlâcuri sunt făcute acum”, a mai declarat Laurențiu Ciurel.

FP a subevaluat valoarea de piață a CEO

Laurențiu Ciurel a reacționat și la informațiile apărute în presa locală privind o evaluare făcută de reprezentanții Fondului Proprietatea, care ar fi spus că, în prezent, CEO ar avea o valoare sub 70 de milioane de euro. „Dacă l-am tăia și l-am face bucățele, am lua cu mult mai mult de 70 de milioane de euro. Este o nemernicie ce face Fondul Proprietatea acolo. Atunci, de ce nu-și vinde acțiunile Fondul Proprietatea, dacă e așa de proastă compania? De ce să mai fie acționar cu 20% la o astfel de firma? Vă spun că numai în blocul 6 de la Rovinari am băgat 140 de milioane de euro, că numai în blocul 4 am băgat echipamente de 100 de milioane de euro. Astea sunt așa-zise evaluări ale pieței, piață care nu mai are, vezi Doamne, nevoie de cărbune, deși, de șase luni de zile, nu mai avem rezervă, nu mai avem cărbune din cauza unei funcționări atât de intense. Este o campanie pe care Fondul Proprietatea o duce de ani de zile împotriva acestei companii pentru a crea avantaj altei companii cu care noi suntem în competiție dură pentru piață”, a mai precizat fostul manager.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

2 comentarii

  1. Stimati domni superspecialisti Ciurel si Goiceanu, doar o intrebare am pentru domniile voastre, stiti cumva care este diferenta dintre valoarea unei investitii la o companie si valoarea de piata? Ca sa exemplific, poate reusiti si domniile voastre sa ingaimati ceva logic, stiti ca in tipm ce compania rusa Rostnef a investit anul trecut 28,7 miliarde de dolari in capacitati noi de productie sau retehnologizarea celor existente, valoarea de piata a Rostnef a scazut cu 45 de miliarde? Motivul ? Pretul petrolului intr-o vertiginoasa scadere, pe burse se zvoneste ca in septembrie este posibil sa scada sub 30 de dolari, in timp ce costurile de productie sunt pe la 35 de dolari. Si svonurile tot mai puternice ca folosirea combustibililor fosili, carbune, petrol, gaze va reprezenta sub 15 % in mai putin de 15 ani! Asta ca urmare a faptului ca sunt companii si state care au deja tehnologii de obtinerea energiei din hidrocenul din apa! Adio petrol, adio carbune, adio motor benzina, diesel , bine ai venit Tesla! Si ca sa concluzionez Ciurel, ce spui tu cu investitiile tale se cheama bani in vant! Doar nu erau ai tai!

  2. Cum adică dacă l am tăia și l am duce la fier vechi? ?e al tău ciurel e? Nu uita ca tu cu ponta și cacalinoiu la ti distrus nu sunteți proprietari hotilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: