Finanțiștii din Gorj, la trântă penală cu consilierul municipal Pasti!


Finanțele Publice Gorj nu îl pot ierta pe actualul consilier municipal Toader Pasti Cristian pentru perioada în care a condus, în dauna Parcului Industrial Sadu, societatea aflată în subordinea Consiliului județean Gorj. Aceștia i-au făcut o plângere penală lui Pasti la Parchet, solicitându-le procurorilor trimiterea în judecată a fostului director. În vara acestui an soluția anchetatorilor a fost de netrimitere în judecată a alesului municipal, motiv pentru care Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj și Agenția Națională de Administrare Fiscală au mutat litigiu pe masa judecătorilor.

Toader Pasti Cristian a fugit în 2017 de la conducerea Parcului Industrial din Bumbești Jiu și s-a aciuit la Consiliul Județean, nu înainte de a creea o gaură unității de 30.000 de lei. În 1 septembrie 2017, AJFP Gorj i-a imputat în instanță lui Pasti achitarea acestei sume, la fel inițiind acțiuni și Consiliul Județean Gorj, fără însă prea multă râvnă. La acel moment, auditul făcut de CJ Gorj arătat că numai mașina lui Pasti a ars 12.000 de lei din suma imputată, ilegal, evident, dar și managementul defectuos al fostului director.
Firmele care se aflau în chirie în parc au acumulat debite de 18.000 de lei, dar Pasti nu a făcut nimic să recupereze banii, mai scriau finanțiștii la nivelul lui 2017, alți 12.000 de lei fiind benzina decontată pentru mașina directorului de atunci, bani luați cu larghețe din visteria unității de Toader Pasti.
Finanțiștii i-au făcut fostului director și o plângere penală pe care procurorii au finalizat-o doi ani mai târziu cu o netrimitere în judecată. Ordonanța primului procurer a fost atacată la instanță iar următorul termen al procesului va avea loc pe 11 septembrie, acesta fiind de fapt al doilea termen de judecată. Prin acest demers se încearcă reîntoarcea dosarului înapoi la procuror și reînceperea urmăririi penale pentru Pasti Cristian.

loading...
Loading...

Citește și

Epopeea raportului Corpului de Control al ministrului Energie continuă! Ministrul Economiei: Va urma, sigur, o evaluare a Directoratului de la CEO!

Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, întocmit în urmă cu un an și jumătate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.