duminică , 15 septembrie 2019 - 17:14

Firma care a construit supraînălțarea cu probleme a Penitenciarului Târgu-Jiu, sub urmărire penală


Novara T Impex SRL din Dolj, firma care a realizat la Târgu-Jiu și la Motru mai multe construcții cu probleme, mai exact supraînălțarea închisorii municipale, unitatea de detenție având un litigiu pe construcție cu societatea craioveană, blocurile ANL și ștrandul de la Motru, investiție care s-a lăsat tot cu litigii cu autoritățile locale, este urmărită penal. Dosarul nr. 3220/P/2018 se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti, firma încercând să scape, fără succes, de dosarul penal respectiv, ca și Compania Națională de Investiții, pe 5 februarie.

Novara T Impex SRL din Craiova a reușit în ultimii ani să își lege numele de unele investiții importante din județul Gorj dar pe care le-a dus la îndeplinire cu mari probleme, cu întârzieri și cu litigii în instanță.
În 2016, Penitenciarul Târgu-Jiu a primit aprobarea execuţiei lucrării intitulate „Supraînălţare corp administrativ”, în valoare de 2.970.212 mii de lei, firma câştigătoare fiind SC Novara T IMPEX SRL, din Craiova. După ce a realizat aproximativ 20% din construcţie, societatea a refuzat să mai presteze la acelaşi preţ. ”Firma nu mai lucrează din 24 decembrie 2016. De atunci şantierul este închis, firma dorind o majorare a preţului lucrării cu aproximativ 38%, pe motiv că a crescut salariul minim pe economie. Am încercat să explicăm că nu putem majora preţul, dar investiţia nu s-a reluat. Acum am început procedurile la ANP să suspendăm contractul pe motiv că societatea respectivă nu este serioasă. Firma a fost plătită pe ceea ce a lucrat. Din păcate, nu a realizat nici măcar un sfert din lucrare”, declara în mai 2017 Ion Popescu, directorul închisorii. Firma a reînceput lucrările în vara anului trecut iar în prezent între aceasta și închisoare există un litigiu în instanță. Tomescu Mihai, administratorul Novara T Impex a dat în judecată în septembrie penitenciarul, litigiul având ca obiect achițiile publice. Dosarul s-a mutat de la Tribunalul Gorj, la Judecătoria Târgu-Jiu. Litigiu dintre cele două părți nu este finalizat.

SC Novara T IMPEX SRL din Craiova a câștigat în 2017 și investiția privind realizarea unor noi blocuri ANL în Târgu-Jiu, lucrare realizată cu hopuri, asta chiar în timp ce învestiția de la Penitenciarul Târgu-Jiu a fost stopată. Aceeași firmă a fost și amendată de ITM Gorj în luna mai 2017, în urma unor deficiențe depistate de verificatori direct în șantierul ANL. Firma a mai avut probleme și la alte lucrări realizate în județ, una fiind la Motru. În decembrie 2017, firma a blocat conturile Primăriei Motru pentru o datorie în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi.

Probleme penale

Firma are însă probleme penale, o unitate de parchet din București stabilind că împotriva firmei trebuie continuată urmărirea penală în baza unei investiții realizate prin CNI. O sentință a Judecătoriei Sectorului 5 București este edificatoare în acest sens. ,,Respinge cererea de confirmare a renunţării la urmărirea penală formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti. În temeiul art. 318 alin. 15 lit. a C.pr.pen. desfiinţează soluţia de renunţare la urmărirea penală dispusă în dosarul nr. 3220/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti la data de 21.12.2018 şi dispune restituirea cauzei la procuror pentru a completa urmărirea penală,, a stabilit instanța bucureșteană în urmă cu câteva zile, intimată în proces fiind Novara T Impex SRL și Compania Națională de Investiții.

loading...
Loading...

Citește și

TENSIUNI MARI în CEO. Mineri cer ORGANIZAREA de PROTESTE

Gabriel Căldărușe îi avertizează pe guvernanți că starea de nemulțumire e destul de accentuată în …

Un comentariu

  1. Si mai mult decat atat, salariul minim in constructii estevde 3000 lei brut plus alte cheltuieli salariale pe care le achita angajatorul. Daca nu vor sa plateasca, sa ia detinutii si sa ii puna la treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: