Firmele de apartament abonate la cărbunele CEO încarcă zilnic de la carierele din Motru! Cota, 25t/ mașină


De două săptămâni, în plină criză a cărbunelui, câteva firme de apartament cumpără de zor lignitul produs la cele două cariere din zona Motru. Aceleași camioane intră și ies zilnic pe porțile unităților CEO într-o disperare ieșită din comun. Mai mulți salariați ai celor două unități sunt revoltați și spun că s-au săturat de fițele șoferilor de pe aceste camioane, care spun în gura mare că au protecție „de sus” evitând astfel birocrația impusă de producătorul de lignit și intrând în față la încărcare. Mașinile aparțin de altfel unor firme de apartament, cu unul sau doi salariați, dar la care apelează beizadele cu mari legături la vârful unităților miniere ori rubedenii ale unor primari sau mari afaceriști gorjeni. Reclamațiile salariaților nemulțumiți nu prezintă, astfel, pentru șefii responsabili, nicio importanță.

Nu numai cărbunele de la Roșiuța este preferat de samsarii de lignit din Gorj și Mehedinți, ci și cel de la Lupoaia, pe poarta unității intrând și ieșind, de două săptămâni, aceleași 5-6 camioane de la firmele abonate la CE Oltenia. O spun fără teamă mai mulți salariați, sătuli de trufia celor care vin să-și ia ,,cota’’ în regim de privilegiați. Lucrătorii nemulțumiți le-au făcut și fotografii mașinilor care cumpără zilnic cărbune, firmele având contractat și câte 1000 de tone, spun aceștia, cantitatea totală fiind cea care este încărcată în două navete CFR.

La zidul umilinței

„Noi care lucrăm aici suntem zilnic puși, de ăștia, la zidul umilinței. Aceste mașini vin zilnic și încarcă câte 25 de tone de cărbune. Firmele plătesc cărbunele, este legal, dar uneori evită cântarul. Anumite mașini intră întotdeauna în față, cel puțin cele care vin zilnic, de două săptămâni. Mașinile cu numărul XIO, GTO, FAG sunt băgate în față de unul dintre directorii carierei. Nepotul unui afacerist are alte două mașini. Mașinile cu numărul WXP încarcă chiar acum, și astea sunt abonate”, a declarat unul dintre angajații de la Lupoaia.
La fel de supărați sunt și unii dintre cumpărătorii de bună credință a cărbunelui din Motru.


De altfel, pe unul dintre camioanele respective, cu numărul de înmatriculare WXP, scrie și numele firmei care îl deține, mai exact SC Furia Trans SRL. Firma specializată în transport intern și internațional a fost înființată abia anul trecut, are sediul în Târgu-Jiu, pe strada Garofiței, și doar doi angajați.

Beizadelele trăiesc din comerțul cu cărbune

Nu este singura societate de acest fel la care apelează persoanele implicate în comerțul avantajos cu cărbunele CE Oltenia, o parte a mașinilor fiind închiriate. De altfel, prin intermediul acestor societăți, se vor achiziționa și cotele minerilor, livrate acestora cu începere din 15 iulie. Firmele abonate vor încărca cărbune și pe perioada în care minerii își ridică cele 10 tone de cărbune de persoană. Printre cei care cumpără cărbune de la CEO sunt și firme serioase care cumpără lignit pentru uzul propriu, nu pentru a-l vinde în altă parte.
Mai mulți lideri de sindicat din CE Oltenia au spus public că, în această cumplită criză a cărbunelui, anumiți directori, ingineri sau rude de-ale acestora se îmbogățesc cumpărând lignitul produs de companie.

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

7 comentarii

  1. Asta e Romania sunt mașini modificate de 3,5 t care au modificări și duc încărcătură de 11 t nu e posibil așa ceva decit la Gorj

  2. Romania a ajuns o tara plina de cocalari…

  3. Nu vad unde e problema daca CEO vinde carbune la pret bun!Ce ati vrea sa vinda,paine?Acum nu mai e voie sa vinda carbune?ca nu vrea ciurel sau caldaruse?Nu inteleg cum de acestui caldaruse nu ii e rusine sa vorbeasca ,atita timp cit fratele lui e sef la depozitul pinoasa si acolo s au facut cele mai mari furturi!!Cred ca Balaceanu ar fi fost un lider mult mai bun decit acest analfabet

  4. PROBLEMA E CA din LIPSA carbunelui CEO produce 1500mwh in loc de 3000MWH.. depozitele sunt goale, stoc de iarna IOC

    • Absolutul prostiei omenesti, ilustrata in cateva scremute fraze! ” firme de apartament”😁Tu, Ion Prostanacul de Ion, ti-au spus la angajare ca lucrezi la New York Times si esti platit din sediul Trump din Manhattan, acolo unde aveti voi biroul de contabilitate! Doi -trei angajati! Pai Phasmatis geniul firmelor gorjenesti, unde esti tu de fapt pontat( aoleooo, ai un soc, nu stiai😆) are 0.84 angajati! Muncitorii revoltati! Ca se vinde carbunele cu 90 lei/ tona, aducand un profit cu mult mai mare decat sa-l arda ca prostii! Cum era? ” Muncitorii au pornit, Si-ntr-un gand s-su infratit.. ” Mars ma, jigodiilor! Sa le moara capra celor cu camioanele, nu?

  5. valentin.. bai uitucule! PASTILELE!

  6. Hmmmm! Trei cuvinte ….cine să fie😁😁 Doar o varianta ! Unul din cei 0.89 angajati ai gazetăriei! Bai Matei ! Rămâi și sărac și prost?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.