Firmele la care CEO este acționar, în declin financiar. Cel puțin unul dintre DIRECTORI ar putea fi înlocuit

minprest-medservmin

La finalul anului trecut, reprezentanții CEO, în calitate de acționar majoritar al societăților Minprest Serv SA și Medserv Min SA, au luat act de rapoartele administratorilor celor două firme. Dacă într-unul dintre cazuri e vorba și de neîndeplinirea obiectivelor și indicatorilor de performanță ai directorului executiv, mai grav este că ambele societăți înregistrează pierderi după analiza financiară a primelor nouă luni din anul trecut, lucru care poate determina schimbări la importante la vârful acestora, în situația în care vor încheia negativ exercițiul financiar precedent.

Leafa directorului, 8.300 de lei, firma pe pierderi

minprest-serv1

Cu toate că în cazul societății Minprest Serv SA documentele prezentate reprezentaților AGA, de către membri CA, relevă îndeplinirea obiectivelor și criteriilor de performanță, firma înregistrează o pierdere netă de 108.000 lei pe primele nouă luni ale anului 2016.
La Medserv Min SA însă, lucrurile sunt diferite: pentru perioada 01 ianuarie – 30 septembrie 2016, directorul executiv Gavrilă Pop are un grad de realizare a indicatorilor de 54 %.
Totuși, în intervalul de timp menționat, directorul Medserv Min SA a beneficiat de o indemnizaţie fixă lunară în sumă totală brută de 8.349 lei, societatea cheltuind cu salariul acestuia 90.557 lei.
Acționarii Medserv Min SA au luat la cunoștință, în ultima ședință, că pe primele nouă luni din anul trecut societatea a înregistrat un deficit de 77.900 de lei. Totuși, pe 23 septembrie, administratorii Medserv Min SA au solicitat CEO prelungirea detașării în funcția de director executiv al societății cu încă șase luni pentru Gavrilă Pop.

Administratorii aruncă vina pe CEO

medservmin05

În același timp, în raportul înaintat acționarilor, membrii Consiliului de Administrație al Medserv Min îl exonerează de răspundere pentru rezultatul financiar al firmei pe directorul Pop, dar și pe ei, și aruncă vina pe CEO. ”Menţionăm faptul că pierderea înregistrată de societate la 30.09.2016 este rezultatul nerealizării veniturilor contractate de societate cu S CE Oltenia S.A., iar acest aspect se datorează întreruperilor de activitate a acționarului majoritar-S CE Oltenia S.A. (pentru perioada comunicată societății în cadrul semestrului I 2016), aceasta nefiind culpabilă mandatarilor societății”, se precizează în document.
Acționarii au ținut să precizeze în raport că la 30.09.2016 societatea nu înregistra datorii pe termen mediu și lung.
Potrivit unor surse din CEO, după ce vor fi raportate cifrele pe întreg exercițiul financiar precedent, i se va înceta mandatul de director executiv lui Gavrilă Pop, însă există și posibilitatea ca acesta să rămână în funcție până cel târziu la data de 23 martie a acestui an.
Loading...

Citește și

Polițist de la Înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26 de ori

Un agent de Poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare …

Un comentariu

  1. Pai boul de Giorgi a tăiat cat a putut din pâinea oamenilor numai să-și facă indicatorii. Și tot pe pierdere a ieșit. Doar din pâinea lui nu a tăiat nici măcar o firimitura, boul bălții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.