Fiul jurnalistului Costin Crețu, lansare de carte la doar 11 ani!

lansare-carte-calin05

Călin Crețu, fiul jurnalistului Costin Crețu, a avut parte, ieri, de un eveniment foarte important în viaţa sa. La doar 11 ani, elevul Școlii Generale ,,Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu şi-a lansat prima carte. Micul autor a făcut cunoscut publicului primul său volum, ,,Povestea mea – Copiii fără de părinți”. Cartea inspirată din povestea reală a vieții sale i-a emoționat pe toți cei care au citit-o.

„Ne-am dori ca toți copiii să poată să citească această carte”
Autorul de doar 11 ani a fo st lăudat nu doar de către profesorii cu care a lucrat de-a lungul timpului, ci și de către oameni de cultură din județul Gorj. „Călin are un talent fantastic. Noi credem că această carte ar trebui să pătrundă în școli, să aibă acces la ea toți elevii. Cred că ar fi extraordinar dacă s-ar întâmpla acest lucru. Noi ne-am dori ca toți copiii să poată să citească această carte și vom susține cum vom putea lansarea acestei cărți, măcar pentru curajul pe care Călin l-a avut de a-și expune aceste gânduri”, a spus Rodica Negrescu, actor Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

Lansarea cărții „Povestea mea - Copiii fără de părinți” a coincis și cu lansarea revistei Triptic, revista cercului de lectură din cadrul Școlii generale „Constantin Săvoiu”.
Lansarea cărții „Povestea mea – Copiii fără de părinți” a coincis și cu lansarea revistei Triptic, revista cercului de lectură din cadrul Școlii generale „Constantin Săvoiu”.

Lansarea cărții lui Călin Crețu a fost găzduită de Școala ,,Constantin Săvoiu”, instituție în care acesta învaţă. Printre cei care l-au felicitat pe micul autor s-a numărat și directorul unității de învățământ. ,,Vreau să îl felicit cu această ocazie pe elevul nostru, Călin Crețu. M-a impresionat foarte mult cartea ta, dar în egală măsură vreau să îi felicit pe părinții tăi și pe doamna învățătoare Mariana Butulescu și pe doamna profesor Corina Panduru, cea care a rămas să șlefuiască această bijuterie de copil. Dumnealor sunt responsabili într-o anumită măsură de viitorul acestui copil”, a spus Violeta Dulubei, directorul Școlii Generale ,,Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Profesoara Panduru: „Călin a făcut în 10 minute o compunere plină de emoție”

Cea despre care Călin spune că a avut un rol important în multe dintre rândurile scrise în cartea sa, profesoara de Limba și literatura română, Corina Panduru, a fost și printre primele persoane care au remarcat talentul acestuia. ,,Vorbind despre această carte nu pot fi imparțială din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că eu știu de existența lui Călin de foarte mult timp(…). Călin povestește în carte, în felul său unic, o serie de întâmplări de la orele noastre. După o notă de trei promisă de mult, Călin a făcut în 10 minute o compunere plină de emoție. Atunci mi-am dat seama de talentul pe care îl are și de ceea ce are în interiorul său”, a spus Corina Panduru, profesoara de limba română a lui Călin.

O fire timidă, dar talentată

Călin se caracterizează ca fiind o persoană timidă, dar rândurile scrise în cartea sa dovedesc faptul că este o persoană cu o profunzime rar întâlnită la un copil de vârsta sa. ,,Eu în general sunt timid și fâstâcit, dar acum sunt de-a dreptul copleșit. Vreau să le mulțumesc tuturor, în special doamnei învățătoare Butulescu și doamnei Corina Panduru (…). Dacă azi am ajuns să țin un discurs este doar meritul celor două doamne. Mă tot gândeam ce aș fi avut eu de spus azi dacă nu aș fi avut norocul să îi întâlnesc pe părinții mei și pe cele două doamne. Oamenii mari, nu toți, pot face un copil mic să devină unul mare. Vreau să le mulțumesc și colegilor mei, toți sunt suflete alese, precum și dirigintelui meu. Aș vrea să îi mulțumesc și doamnei directoare Dulubei Violeta”, a spus Călin Crețu.

loading...
Loading...

Citește și

SURSE. CINE aspiră la postul de PREFECT DE GORJ

În ultimele zile, au început să fie vehiculate numele foştilor prefecţi Victor Banța şi Gheorghe …

Un comentariu

  1. Il cunosc pe Calin de Cativa ani.Este o fiinta paradoxala. Exista in el samanta de geniu dar si de naivitate in egala masura, important ce o sa germineze.Este cababil sa spuna si sa sustina idei de o profunzime uluitoare dar in acelasi timp sa spuna banalitati incat esti tentat sa crezi ca are mintea uni copil de cinci-seapte ani.Dunezeu sa l ajute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: