Flaviana Iuga, o tânără de excepţie a Gorjului: Părinții au fost mereu preocupați de educația noastră

Flaviana-Iuga-3

Eleva Flaviana Iuga este unul dintre tinerii de excepție ai Gorjului, fata fiind implicată în numeroase proiecte de voluntariat. Eleva în clasa a X-a-profilul matematică-informatică intensiv la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, Flaviana Iuga este și președinte al Consiliului Elevilor din CNET. Pe lângă multiplele activități din cadrul CJE și cele de voluntariat, Flaviana Iuga își ocupă puținul timp liber rămas pictând, fiind un artist talentat.

Reporter: Cum ai descrie familia ta?
Flaviana Iuga: Suntem o familie unită. Mai am o soră mai mare. Părinții au fost mereu preocupați de educația noastră. Au fost foarte atenți la fiecare detaliu din viața mea. M-au ajutat mereu și au fost alături de mine când am avut nevoie. Știu că pot conta mereu pe ei și le mulțumesc pentru drumul pe care m-au dirijat și încă o fac, în viață.

Rep.: Când ai început să te implici în activitatea Consiliului Școlar al Elevilor CNET? Ce faci în cadrul acestuia?
F. I.: Implicarea mea în activitatea Consiliului Școlar al Elevilor a început odată cu obținerea postului de președinte, mai exact la începutul clasei a X-a. CSE este o organizație a elevilor și care are ca scop reprezentarea elevilor. Ca președinte, monitorizez și coordonez activitățile Consiliului, aprob idei și împart sarcini. Mi-am format deja o echipă despre care pot spune că sunt mândră!

Flaviana-IUGA-2

Rep.: Cum te-a ajutat această experiență?
F.I.: Să fiu președinte al CE este o responsabilitate destul de mare, dar îmi place. Nu știu ce îmi place mai mult: munca depusă ori satisfacția pe care o am la finalul fiecărei activități. Este o experiență frumoasă și, aș spune, chiar benefică pentru mine. M-a ajutat și mă ajută, în continuare, să mă dezvolt pe mine, ca persoană. Am învățat să mă descurc, să trec peste fiecare obstacol și să nu mă las învinsă atât de ușor.

Flaviana-IUGA-1

Rep: Spune-ne despre acțiunile și activitatea de voluntariat pe care o desfășori.
F.I.: Voluntariatul reprezintă un hobby, chiar o pasiune pentru mine. Merg pe principiul: dacă pot să fac bine cuiva, de ce să nu fac? Îmi place să ajut, să lucrez în echipă. Mereu am fost o persoană implicată, dar cred că în ultimul an am fost foarte activă în ceea ce privește voluntariatul. Am făcut parte din echipa Euroscola a liceului, de anul acesta. Am organizat o serie de activități umanitare,(…) anul trecut am organizat o Gală de premiere a elevilor olimpici din liceu, dar și un bal cu tematică de iarnă. Luna aceasta a debutat, la Anna Events, prima ediție a spectacolului caritabil Go Talent. În calitate de președinte al CSE am reactivat și o serie de cluburi și cercuri în care elevii pot să își manifeste pasiunile lor: Fotoclubul CNET, Cercul de Literatură sau cel al Cultului Eroilor. Activez ca voluntar la Biblioteca Județeană. (…) Colaborez de asemenea, în calitate de voluntar, cu Asociația Școala Gorjeană, dar și în cadrul Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”, Filiala Gorj.

Flaviana-Iuga-PRINC-artRep.: Ce facultate vrei să urmezi?
F.I.: Acum, prioritară este școala. Vreau să urmez studiile la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din București, urmând ca mai apoi să lucrez în domeniul IT.

Rep.: Vorbește-ne despre pasiunea ta pentru pictură. Ai urmat cursuri in acest domeniu?
F.I.: Pictez de când sunt mică. Mereu am avut o atracție pentru artă, dar cred că în ultimii ani am început să pun mai mult accent pe această pasiune. Nu am urmat cursuri, deși mereu mi-am dorit. Tot ce știu am învățat singură, documentându-mă sau întrebând, iar în ultimul timp am început să fiu atrasă și de fotografie.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine pictura? Când pictezi cel mai des?
F.I.: Pictura este modul meu de “a evada”, de a mă desprinde de realitate. În special pictez noaptea, când este liniște. Pictând, mă descarc și îmi pun gândurile în ordine. Acesta este felul meu de a mă exprima!

loading...
Loading...

Citește și

Arestat preventiv după ce și-a omorât tatăl

Tânărul din Ciuperceni, acuzat că, luni seara, și-a lovit tatăl în cap cu o sapă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: