FMI cere să rămână în picioare doar un sfert sau maxim jumătate din CE Oltenia!

SE-TURCENI-2

• Bancherii internaţionali vor o restructurare mai rapidă şi mai puternică
• CEO va angaja o firmă europeană pentru a implementa planul de restructurări, la sugestia Comisiei Europene şi a Fondului Monetar Internaţional

FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială au cerut joi, la Bucureşti, o restructurare a Complexului Energetic Oltenia, mult mai rapidă şi mai puternică. Directorul general al CEO a fost la întâlnirea cu oficialii FMI, CE şi BM pentru a prezenta situaţia companiei. Din păcate, bancherii internaţionali au solicitări ce periclitează grav stabilitatea locurilor de muncă în companie şi chiar existenţa ei.

Laurenţiu Ciurel a spus că cererile oficialilor nu seamănă deloc a restructurare: „Am contrazis un membru al FMI care a spus că suntem decişi să funcţionăm pe banii Europei. Pe parcursul mai multor ore, mi-am apărat compania şi am explicat de ce societatea trebuie să rămână într-o formă apropiată de cea actuală. Cota noastră de piaţă trebuie să fie constantă, previzibilă şi să asigure stabilitatea sistemului energetic naţional”, a spus Laurenţiu Ciurel, la TV Sud.

Alarmă!

Ceea ce a făcut public Laurenţiu Ciurel are darul să alarmeze: „Din păcate, FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană cer o restructurare mult mai rapidă şi mai puternică a CEO… ceva ce nu seamănă a restructurare. Adică, o înjumătăţire sau un sfert din companie să mai rămână în picioare. Aceşita analizează activitatea CEO doar în anumite perioade ale anului, atunci când activitatea CEO se restrânge din cauze climatice, din punct de vedere hidrografic… atmosferic”. Acesta face referire la faptul că atunci când bate vântul sau este apă, sunt avantajaţi investitorii în eoliene sau altă companie de stat cum este Hidroelectrica. Bancherii internaţionali, deloc echitabil, analizează activitatea CEO luând în calcul cifrele companiei aferente acestor perioade de timp ale anului.

CEO va plăti serviciile de consultanţă în restructurare unei firme europene

Tot la televiziunea menţionată, directorul Ciurel a mai spus că, la sugestia celor trei instituţii internaţionale, compania va achiziţiona serviciile de consultanţă a celei mai mari firme europene de consultanţă în domeniul restructurării: „Au existat şi aprecieri la întâlnirea de la Bucureşti cu oficialii internaţionali şi anume, că suntem singura companie de stat cu un plan de reorganizare şi restructurare aprobat în AGA şi aplicat. Pe considerentul că planul acesta trebuie îmbunătăţit, vom achiziţiona servicii de consultanţă, contractând una dintre cele mai mari firme europene în domeniu care să ne asiste la implementarea acestui plan de restructurare”, a mai spus acesta.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.