FNME cere prima de sărbători: Nu numai directorii să beneficieze de bonusul de performanță!

golea-ceo

Șefii sindicali din minerit și energie se vor întâlni cu administrația CE Oltenia în comisia paritară miercuri, 27 noiembrie. Înainte de convocarea acestei ședințe, FNME a cerut conducerii companiei să transmită situația financiară a CEO. Pe de altă parte, unul dintre controversații sindicaliști ai FNME, Marin Golea, lasă să se înțeleagă că în timp ce salariații riscă pierderea tuturor drepturilor de până acum, directorii companiei vor beneficia de prime de performanță. Acest aspect nu a fost clarificat până acum de administrația CE Oltenia.

 

Unul dintre membrii Colegiului Director al FNME, Marin Golea, a declarat că, în comisia paritară, sindicatele vor cere prima de Crăciun, având în vedere că CEO este o companie care, în primele 10 luni ale acestui an, a înregistrat profit.

Au cerut bugetul de venituri și cheltuieli

Șefii de organizații care vor participa la ședința comisiei de negociere așteaptă de la adminsitrația CEO ca, în funcție de profitul înregistrat, să acorde salariaților prima de sărbători: „Noi vom merge și vom spune că oamenii au muncit. Nu vor concediu fără plată sau zile libere. Vor pur și simplu să muncească. Salariații sunt scandalizați, nu au fost de acord cu programul de lucru propus de administrație. Vom negocia programul de lucru în perioada decembrie – ianuarie și prima de Crăciun. În acest sens, am cerut administrației să ne prezinte situația veniturilor și a cheltuielilor, a economiei făcute la fondul de salarii, să ne prezinte, deci, bugetul și posibilitățile reale în care angajații pot primi această primă de sărbători”, a mai spus Golea.

Mișcări sindicale

Întrebat despre ce va face FNME în cazul în care nu va obține la negocieri prima acordată până acum la fiecare sfârșit de an, Marin Golea a mai spus: „Oamenii sunt nemulțumiți, sunt hotărâți să organizeze proteste”. Liderul de sindicat a mai lăsat să se înțeleagă că, spre deosebire de salariați, directorii CEO vor beneficia de primele de performanță: „Ne întâlnim în comisia de negociere pentru a ananliza veniturile și cheltuielile. Există profit, iar în acest context trebuie făcute adaptări la situația financiară actuală în așa fel încât oamenii să-și primească drepturile. Nu numai directorii să beneficieze de primele de performanță! Nu mai ține cu «vă păstrăm locurile de muncă deci trebuie să suportați aceste tăieri» și, în același timp, directorii să beneficieze de bonusuri pe economiile făcute pe spatele oamenilor”, a mai declarat liderul de sindicat.

loading...
Loading...

Citește și

Sindicalistul Roșca: „Între 80-100 de salariați ai Carierei Roșiuța ies la pensie până în martie!”

Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, a declarat ieri la un post de radio …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.