duminică , 20 octombrie 2019 - 12:23

Focar de infecție în Berlești! Fosta primăriță, șefă a Salubris Gilort, ridică cu întârziere deșeurile din comună


Pubelele din comuna Berlești, amplasat pe domeniul public, mustesc de gunoaie. Cetățenii comunei, nemulțumiți, reclamă faptul că operatorul de salubritate de la Târgu-Cărbunești și-ar face cu întârziere datoria, asta deși localnicii plătesc lunar la primărie pentru a li se ridica gunoiul. Culmea este că directoarea Salubris Gilort este tocmai fostă primăriță din Berlești, Maria Dumitrașcu.

Maria Dumitrașcu, fosta primăriță din Berlești, conduce, de anul trecut din luna mai, Salubris Gilort, firma care are pe contract și ridicarea gunoiului de la cetățenii acestei comune. Deși, fosta primăriță este interesată de un nou mandat de edil în localitate, aceasta nu le creează un confort cetățenilor din Berlești, măcar prin ridicarea la timp a gunoiului. Dimpotrivă, Dumitrașcu ține comuna sa îngropată în deșeuri menajere, pubele fiind pline până la refuz, în timp ce operatorul de salubrizare pare nepăsător la problema localnicilor.

Primarul, veterinar în timpul liber!

Mai mulți cetățeni susțin că la mijloc ar fi și un conflict politic între Iulian Berlescu, actualul primar PNL al comunei, și fosta primăriță de la PSD. Sunt însă localnici care dau însă vina pe primar pentru neridicarea gunoaielor, ei motivând că instituția publică are datorii mari la operatorul de salubritate, primarul mulțumindu-se să dea vina pe rău-platnici în privința gunoiului rămas în pubele. Edilul ar fi trebui să solicite, însă, în scris, prin adrese, Salubris Gilort să ridice totuși gunoiul, pentru că comuna este afectată, focarul de infecție și boli fiind aproape de locuințe.
Unii cer astfel Direcției de Sănătate Publică Gorj și Gărzii de Mediu să se autosesizeze și să verifice situația din Berlești.
„Primarul Berlescu ignoră situația gunoielor și le închide gura nemulțumiților prin faptul că le castrează animalele gratuit, în timpul său liber. În tot acest timp, pubelele sunt focare de infecție, miros îngrozitor când e cald iar seara e plin de câini în jurul acestora’’, a declarat, revoltat, un localnic din comună care a trimis la redacție fotografii pentru a demonstra că Berleștiul este sufocat de gunoaie.

Sesizare la Garda de Mediu

Cetățeanul susține că a apelat, săpămâna trecută, la Garda de Mediu sesizând problema gunoiului din comună și i s-a promis că în localitate va fi trimisă o echipă de control. Promisiunea primită de la instituția din Târgu-Jiu nu s-a materializat însă până în prezent, mai susține acesta.

Drept la replica

Cu privire la articolul aparut in ziarul dumneavoastra in data de 9 iulie 2018 privind serviciul de salubrizare in comuna Berlesti,judetul Gorj,va rog in mod respectuos sa rectificati greseala,intru cat,serviciile de salubrizare din comuna Berlesti,se fac de catre Operatorul JUPSAL JUPANESTI si nu de Salubris Gilort,asa cum ati mentionat.Daca se poate,va rog sa mentionati in articolul dumneavoastra ca,intre mine si actualul primar al localitatii Berlescu Iulian,nu exista nici un conflict.Mai mult decat atat,grupul PSD a votat absolul toate proiectele de hotarare initiate de primarul localitatii,. Atunci ma intreb,unde-i conflictul dintre noi doi?

Va multumesc!

Maria Dumitrascu Berlesti

DIRECTOR SC.SALUBRIS GILORT TG.CARBUNESTI

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

3 comentarii

  1. Cum sa scrieti ca fosta primărita. La burlești este contract cu Jupsal nu cu Salubris…Dar veterinarul nu are timp de gunoaie.

  2. Salubris Gilort Tg Carbunesti,nu are contract de prestari servicii pentru ridicarea gunoaielor cu UAT Berlesti.Maria Dumitrascu nu are nici o vina in aceasta privinta,dar cand nu se poate face ceva,de vina este in toate fosta primarita.Spuneti le celor care sunt la carma,sa isi faca treaba cu responsabilitate si sa nu mai dea vina pe altii.Fiecare sa isi vada de drumul lui.Rectificati greseala,la Berlesti gunoaiele se ridica de SC Jupsal Jupanesti si nu de Salubris Gilort.

  3. Pe timpul fostei primarite,nu a existat asa ceva in localitate,asa ca domnilor ziaristi,nu dezinformati lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: