sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 9:58

Focar de infecție, la marginea municipiului! Stația de sortare a deșeurilor, blocată


Peste 150 de tone de gunoi sunt depozitate, de o săptămână, la marginea municipiului Motru, pe platforma de sortare a deșeurilor. Cantitatea mare de gunoi nu a fost transportată spre Târgu-Jiu, la timp, deoarece mașina de transport a Direcției Publice, prezentată cu mare fast cetățenilor pe rețelele de socializare, de chiar primarul localității, s-a stricat după un singur transport spre stația de la Bârsești. TIR-ul a făcut doar o deplasare, cu 16 tone de gunoi, dar drumul mașinii a fost unul de peste 24 de ore. La întoarcea din destinație, TIR-ul a fost pus pe butuci.

Gunoiul municipiului Motru și al localităților componente, adunat de mai multe zile, la stația de sortare din oraș s-a transformat într-un focar de infecție, dar și într-un adevărat pericol, deoarece cantățile mari riscă să se autoaprindă. Angajații stației spun că nu pot sorta gunoiul intrat în putrefacție deoarece el trebuia transportat maximum a doua zi de când a fost basculat, la depozitul de lângă Târgu-Jiu.

Salariații nu înțeleg de ce nu s-a folosit, în continuare, mașina de mai mic tonaj care ducea aproape acceași cantitate de gunoi la Târgu-Jiu, ci noul TIR care s-a și stricat după o singură deplasare. Asta pentru a evita blocajul actual..
Aceștia susțin că mașina veche nu s-a defectat deloc până în 2016, până în prezent mai înregistrându-se un astfel de blocaj doar de Paști. Atunci stația a fost vizitată de reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj care s-au implicat pentru deblocarea situației.

Mormanele de gunoi, lângă stația de epurare

Din nefericire, în apropierea acestei stații, se află stația de epurare a orașului, padocul, o stație ITP, un service și serele unui om de afaceri din localitate. Mirosul în zonă este deja insuportabil.
Situația gravă a fost făcută publică pe rețelele de socializare chiar de viceprimarul localității, Cosmin Morega, astfel: ,,Azi(n.r. miercuri), la ora zece, am fost la stația de sortare pentru a vedea cum se desfășoară activitatea cu noua mașină pusă în funcțiune cu mare fast. Surpriza a fost mare când am văzut ce se întâmplă la stație și faptul că utilajul a plecat luni la Tg-Jiu și a ajuns marți la Motru, azi fiind defect. Pe rampă se află gunoi și de peste 5 zile, aproximativ 150 de tone”.
Cu doar o zi în urmă, primăria anunța că mașinile Staţiei pentru transferul ecologic al deşeurilor din zona Motru, care nu au fost utilizate un deceniu au fost puse, în sfârșit, în funcțiune, într-o fotografie apărând chiar TIR-ul ce s-a defectat acum.

Când scapi de o amendă și dai de alta

Problema apărută acum la Motru obligă Garda de Mediu Gorj să se autosesizeze în această cauză deoarece gunoiul depășește limita de depozitare în stația de sortare a orașului.
Gunoiul poate fi transportat și nesortat la Târgu-Jiu pentru ca autoritățile să scăpe de amenzile Gărzii de Mediu și a DSP Gorj dar astfel nu mai sunt atinse țintele de selectare a deșeurilor reciclabile impuse acestora. Pentru nerealizarea cotelor de sortare Primăria Motru a achitat anual amenzi de 80.000 de lei la Fondul de Mediu.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

Un comentariu

  1. Semiremorca si tirul s au stricat fiindca Morega a inlocuit multe piese noi pe care le a dat la prieteni cu piesele vechi de pe tirurile acestora , care bisnitau carbune din cariere . Ar trebui ca Oficiul European de Lupta Antifrauda pentru jaful facut de Morega din proiectul pe fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: