Focar de infecție lângă cabinetul medical!!! O tonă de deșeuri colectate, ascunse în spatele unei PRIMĂRII din Gorj!


Situație ieșită din comun în localitatea condusă defectuos de edilul Ionuț Stan, implicat în prea multe scandaluri în timpul a nici doi ani de mandat. Mai exact, primarul este acuzat de localnici că bagă gunoiul sub preș, la propriu, pentru că este restant la taxa de salubrizare. Deși pare incredibil, zeci de saci de gunoi, colectați de la cetățeni, se află de câteva zile dosiți în spatele sediului Primăriei Albeni, edilul neavând unde le depozita deoarece nu și-a achitat taxa către Salubris Gilort, firma de salubritate aflată sub contract cu instituția publică. Gunoiul se află la mică distanță de o farmacie și de un cabinet medical.

În spatele Primăriei Albeni se află un adevărat focar de infecție, asta și pentru că autoritățile locale nu și-au achitat din decembrie taxa de salubritate stabilită pe contract cu Salubris Gilort. Pentru ca cetățenii să nu fie nemulțumiți că rămân cu gunoiul neridicat la poartă, sacii cu deșeuri le sunt ridicați cu tractorul primăriei și depozitați în dosul primăriei, până când primarul va găsi o modalitate de a transfera gunoiul către firma de salubritate la care are datorii.

Șocant este că gunoiul este depozitat la mică distanță de cabinetul medical al dr. Dulămiță și lângă farmacia aparținând SC Medhomegave SRL.
Localnicii au sesizat joi, în scris, Garda de Mediu Gorj, trimițând comisarilor și fotografii cu sacii de gunoi depozitați în spatele primăriei, cerându-le celor de la Gardă să vină și să verifice fenomenul și să ia măsurile care se impun considerând totul drept un atentat la sănătatea publică. Localnicii i-au anunțat pe comisari că, periodic, o parte dintre sacii cu gunoaie dispar fiind aruncați pe malul Gilortului, cât și lângă podurile de peste Gilort, Cîlnic și Hărnea(Bolboceși).
Primarul ar fi dat deja vina pe firma de salubrizare, deși știa că primăria are conturile blocate pe motivul unor executări. De altfel, salariile la Albeni nu s-au acordat la timp, funcționarii fiind întârziați la chenzine deja cu câteva zile. „Firma de salubritate nu vrea sa mai respecte contractul de servicii ! OARE MÂINE VINE GARDA DE MEDIU LA SESIZAREA MEA ? O rog pe doamna director , și ii aduc aminte că ziua de miercuri e zi de ridicare a gunoiului de la Albeni, dacă dorește să trimită mâine mașina de gunoi la Albeni! Mă gândesc că poate azi nu a venit din cauza zăpezii (nu putea să intre mașina pe unele străzi) așa cum s-au justificat pentru toate acele zile când au lipsit pe perioada iernii”, a scris primarul Ionuț Stan pe facebook.
În replică, Maria Dumitrașcu spune că societatea pe care o conduce nu ridică gunoiul de la Albeni, pentru că autoritățile locale nu și-au plătit serviciile pe lunile decembrie și ianuarie. “Și să vreau din suflet, nu pot să-l ajut. Nu pot să merg să fac serviciu gratuit la Albeni. Am înțeles că o parte din locuitori au și plătit gunoiul. De ce nu ne-a fost achitată factura din luna decembrie? Nu a plătit factura din decembrie și nici pe cea din ianuarie”, a declarat directorul Salubris Gilort.

Ce SFAT îi dă lui Stan

Fosta primăriță din Berlești îl sfătuiește pe edilul din Albeni să pună mâna să deblocheze situația de la primărie. Din 2016 încoace, au fost numai scandaluri între Ionuț Stan și angajații instituției.“ Să pună mâna să deblocheze primăria împreună cu subalternii, că va intra în colaps. Este contabil de meserie, nu frizer. Să demonstreze că poate conduce comuna”, a conchis Maria Dumitrașcu.

Articol semnat de: Ion D.Ion și Iuliu Goiceanu

loading...
Loading...

Citește și

GREII din SINDICATELE din CEO, PUȘI LA ZID înainte de începerea negocierilor pentru noul CCM

Constantin Crețan îi acuză pe liderii sindicali din CE Oltenia că nu au niciun fel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.