Fondul clasei, INTERZIS de MINISTER!


Inițiativa de strângere de bani pentru fondul clasei nu este susținută de către Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale. În opinia acesteia, acest gest aduce „mai multă imagine negativă” şcolii.

„Legală nu este. Dacă părinţi strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar. Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege”.
Obligația profesorilor este aceea de a nu se amesteca în strângerea unei asemenea resurse.
Strângerea de bani de la părinții elevilor pentru fondul clasei este o practică răspândită în școlile din România și se inițiază la fiecare început de an, sumele fiind destinate, cel puțin la nivel declarativ cumpărării de materiale didactice şi diferitelor reparaţii.

loading...
Loading...

Citește și

Festivalul Berii la Târgu Jiu! Ce ARTIȘTI vor fi prezenți și când va avea loc!

Festivalul Berii Timișoreana poposeşte în parcarea Târgu Jiu – Shopping City pe 28 iunie până …

Un comentariu

  1. Prost e ala care da nu ala care cere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: