Fondul Proprietatea: CE Oltenia nu mai e un candidat bun

ceo02

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern faţă de FMI, următoarele companii energetice care ar trebui listate la bursă sunt Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia. Prima dintre cele două companii este însă în insolvenţă, iar cealaltă are dificultăţi în privinţa producţiei şi vânzării electricităţii.

Potrivit ministrului, în cazul Complexului Energetic Oltenia este nevoie de „o mică restructurare”. „Primul interes este ca, atunci când sunt listate, companiile să aibă o valoare”, a spus Gerea. Ministrul a mai declarat că priorităţile sale la conducerea instituţiei sunt finalizarea strategiei energetice şi continuarea reformei sectorului energetic.

Amânări

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, este de părere că este foarte puţin probabil să urmeze vreo listare în acest an: „Este destul de greu ca listarea Hidroelectrica să aibă loc chiar în 2016 din cauza insolvenţei”, a spus domnia sa, adăugând: „Complexul Energetic Oltenia nu cred că mai este un candidat bun pentru o ofertă publică iniţială şi reprezintă o poveste diferită, iar Poşta Română va face obiectul unei vânzări strategice, nu prin intermediul pieţei de capital”.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: