Fondul Proprietatea se opune implicării CE Oltenia în proiectul Hidro Tarnița

fondul-proprietatea

Curtea de Apel Craiova a admis cererea Fondului Proprietatea de sesizare a Curții de Justiție a UE (CJUE) pe calea întrebării preliminare prin care se solicită Curții a stabili dacă investiția CE Oltenia în proiectul Hidro Tarniţa este sau nu ajutor de stat.

În cazul unui răspuns afirmativ, s-a cerut Curții să se pronunțe dacă acest ajutor de stat era supus notificării prevăzute de art. 108 alin. 3 din TFUE. Această decizie obținută la Craiova de avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), care asistă Fondul Proprietatea în acest dosar, vine după ce Tribunalul București a trimis în luna iulie o întrebare preliminară în dosarul relativ la investiția Hidroelectrica în proiectul Cablului Submarin Romania-Turcia, în care litigatorii PNSA reprezintă interesele Fondului Proprietatea, notează BizLawyer. Potrivit Biz Energy, prin Încheierea din data de 13.10.2015, Curtea de Apel Craiova a admis cererea formulată de apelanta Fondul Proprietatea în contradictoriu cu intimata Complexul Energetic Oltenia SA și a dispus sesizarea, în temeiul art. 267 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene, a Curții de Justiţie a Uniunii Europene cu următoarele întrebări preliminare:

Tribunalul Gorj a respins cererea FP

Această soluție a Curții de Apel Craiova, ca instanță de apel, vine după ce Tribunalul Gorj a respins cererea de chemare în judecată formulată de Fondul Proprietatea prin care aceasta solicita anularea hotărârii AGEA nr. 3/4.03.2014 prin care se aprobase participarea CE Oltenia la finanțarea proiectului Hidrocentralei Tarnița. Conform mai multor memorandumuri emise de Guvern din anii 2009-2014, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnița-Lăpuștești este un proiect destinat echilibrării Sistemului Energetic Național prin preluarea energiei electrice în surplus din sistem, livrată de producătorii de energie eoliană și fotovoltaică. Investiția depășește 1 miliard de euro.

Statul a cerut finanțarea proiectului de către companiile de energie

La începutul anului 2014, după înființarea companiei de proiect Hidro Tarnița SA, statul român a transmis producătorilor naționali de energie – între care și CE Oltenia – mai multe adrese identice, prin care a solicitat convocarea Adunării Generale în vederea aprobării participării la proiectul Hidrocentralei Tarnița și vărsarea aporturilor la majorarea capitalului social al Hidro Tarnița. Conținutul acestor adrese a fost apoi transpus în textul Hotărârii nr. 3/4.03.2014, adoptate de adunarea generală a extraordinare a Acționarilor CE Oltenia, unde Statul Român deține majoritatea. Investiția inițială a CE Oltenia în proiectul Hidro Tarnița era, conform acestei hotărâri, 2 milioane de EURO, mai arată publicația menționată.

loading...
Loading...

Citește și

S-au luat de la o femeie! Cine sunt clubberii care s-au bătut la Caractere! Unul a ajuns în arestul poliției, altul are șase copci în cap!

Doi tineri, șefi ai reprezentanțelor zonale ale unor firme cunoscute, au fost protagoniștii unui scandal …

2 comentarii

 1. De cele doua milioane de euro care erau doar participare la societatea de proiect adica pe romaneste sifonare de catre smecherii din ISPE, cate unitati de eoliene/foto/hidro ar fi putut realiza ciurdel, daca mai pui si cele doua milioane de euro de la Tarnita erau deja 4 si daca pui si prejuxiciul creat de ciurdel cu sova si cu sarbii si sifoanele de la Sacelu, Braila, Craiova termoficare, mixul ar fi fost deja functional.

 2. Bani numai pentru cei seriosi!
  Selectam oameni foarte seriosi pentru colaborare
  part-time la domiciliu.Oferim contract de comision
  si instruire in totalitate gratuita,pas cu pas,plus
  indrumare personala.Cerem seriozitate absoluta,
  cunostinte elementare de navigare pe internet,de
  folosire a emailului,de lucru cu documente word si
  pdf.Numai cei foarte,foarte,seriosi sunt rugati sa ceara
  mai multe informatii la adresa de email:rodeanum@
  yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: