Fondul Proprietatea şi-a evaluat în scădere acţiunile deţinute la CEO. Ciurel a anunţat că va da în judecată acţionarul minoritar al companiei

ceo052-cmk

Fondul Proprietatea, unul dintre acţionarii Complexului Energetic Oltenia, a evaluat în scădere valoarea acţiunilor pe care le deţine la compania energetică.
Menţiunea este făcută într-o anexă la un raport din 30 iunie privind situaţia activelor şi datoriilor FP şi relevă faptul că titlurile CEO au fost evaluate la 4,3807 lei pe acţiune în raport cu valoarea activului net pe acea lună, faţă de nivelul avut anterior – de 11,7555 lei pe acţiune. Potrivit datelor publicate de FP, asta înseamnă că participaţia de 21,5% pe care fondul le deţine din capitalul social al producătorului de energie a pierdut aproape 202 milioane de lei din valoare.
Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia, a reacţionat a doua zi în presa locală, afirmând că va da în judecată Fondul Proprietatea, deoarece prezintă eronat situaţiile financiare ale companiei, interesul fiind acela de a tergiversa listarea la bursă.

facsimil-FP-an

Fără explicaţii de la administratorul FP

În baza unui raport actualizat realizat de un consultant independent, Franklin Templeton Investment Management Ltd, administratorul unic al Fondului Proprietatea, a evaluat în scădere cu 62% valoarea acţiunilor pe care le deţine la Complexul Energetic Oltenia. Titlurile companiei energetice fuseseră reevaluate de către FP în urmă cu şase luni, astfel, în decembrie 2013, valoarea activului a fost redusă de la 32,1625 lei pe acţiune la 11,7555 lei pe acţiune. După a doua corecţie, cea din iunie, valoarea acestora a scăzut la 4,3807 lei pe unitate.
Reprezentanţii Franklin Templeton nu au dorit să discute pe marginea reevaluărilor, adică să ne ofere o explicaţie a acestor ajustări succesive, care a fost raţionamentul lor şi ce efecte au asupra companiei energetice. Sub pretextul că PR-ul se află în concediu de odihnă, am fost redirecţionaţi către o firmă de Public Relations căreia urma să-i transmitem un set de întrebări, iar aceasta să solicite lămuriri, în baza cărora să ne emită un răspuns, de la aceiași reprezentanţi ai administratorului FP.
Cert este că, potrivit datelor publicate în raportul menţionat, participaţia de 21,53% pe care FP le deţine din capitalul social al CEO a pierdut aproape 201.980.579 milioane de lei din valoare.
Conform presei financiare, în urma celor două ajustări ale activului FP, valoarea întregii companii a scăzut la 556 milioane de lei, de la 4 miliarde de lei – cât era în noiembrie 2013.

CEO va avea firmă de comerţ cu energie

A doua zi după publicarea raportului de către FP, managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a reacţionat public şi a anunţat că va da în judecată acţionarul minoritar pentru că aduce prejudicii companiei.
„Ne creează mari prejudicii. Vreau să le trimit o scrisoare, s-ar putea chiar să-i dau în judecată pentru asta pentru că suntem în proces de listare, iar interesul lor este ca acest proces să fie cât mai îndepărtat. Am de gând să discut cu juriştii şi, dacă se impune, părerea mea e că se impune, îi vom da în judecată. Prezintă lucrurile eronat, neprofesionist“, a declarat Ciurel – pentru Radio Infinit.
Cu atât mai de neînţeles sunt cifrele publicate de Fondul Proprietatea în contextul în care datele financiare date publicităţii de reprezentanţii CEO arată că în prima jumătate a acestui an, compania a derulat afaceri de 1,25 miliarde de lei (284 de milioane de euro) şi a avut un profit net de 15 milioane de lei.
Mai mult, conducerea companiei a anunţat înfiinţarea CEO – Trading, firmă de comerţ cu energie care va deveni funcţională până la finele anului.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

3 comentarii

  1. ciurdele esti pe langa subiect, ca de obicei, iar specialisti tai cu studii in strainatate la fel. ce legatura are sifonul de vrei sa-l faci pentru bisnita cu energia si valoarea actiuni numai semidoctul de petroiu si pipita de teodora poate sa o gaseasca. pentru cultura ta generala, a autorului articolului si a partizanilor tai, nici macar cu rezultatele tale financiare falsificate si publicate pe 2013 nu are legatura valoarea actiunii (activului net)

  2. La Cariera Lupoaia se fura ca-n codru ! Inginerul sef mecanic Savescu Claudiu fura tot ce prinde, sub atenta protectie(nu gratis) a directorului David. Stiu si eu, dar ne avem la mana unii pe altii si nu ne putem turna. Oamenii fiind amenintati si de David si de mine, tac si se uita cum se praduieste cea mai buna cariera a complexului.

  3. FP trebuie sa sa-si evalueze actiunile din portofoliu, inclusiv cele ale CEO, in conformitate cu legislatia Pietei de Capital.(D.M. NR23/20.12.2012 , sursa site-ul ASF).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.